Almanya’nın Başkenti Berlin’de Restoranların Dış Mekânları Yeniden Açıldı

Almanya’nın Başkenti Berlin’de Restoranların Dış Mekânları Yeniden Açıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de kafe ve restoranların dış mekânları yeni vaka sayılarının düşmesiyle sıkı hijyen ve temas kuralları gözetilerek yeniden hizmet vermeye başladı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kasım ayından beri kapalı tutulan kafe ve restoranların dış mekânları yeni vaka sayılarının düşmesiyle sıkı hijyen ve temas kuralları gözetilerek yeniden hizmet vermeye başladı.

RESTORANLAR KAPILARINI AÇTI

Federal hükûmetin ve eyalet yönetimlerinin salgının ikinci dalgası sırasında kasım başında kapatılan kafe ve restoranlar Berlin’de haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı 5 iş günü üst üste 100’ün altında seyretmesi üzerine tekrar açıldı. Şimdiye kadar “gel-al” ve “paket servis” olarak hizmet veren kafe ve restoran gibi işletmeler sıkı hijyen ve temas kuralları uygulayarak müşterilerini dış mekânlarda kabul etti.

Buna göre işletmelerin dış mekânlarında oturacak müşteriler, negatif Kovid-19 test sonucunu, iki doz aşı olduklarını veya Kovid-19’a yakalanıp iyileştiğini ibraz etmeleri gerekiyor. Ayrıca bir masada 2 hane halkından en fazla 5 kişi oturabilecek. 14 yaşın altında olanlar, iki kez aşılananlar ve hastalıktan iyileşenler için sınırlama bulunmuyor. Çalışanlar ve mekânda yerlerinden kalkan müşteriler maske takmaları gerekiyor. İşletme sahiplerinden ise hijyen ve temas kurallarını uygulamaları isteniyor. (AA)