Gündem

Berlin Eyaleti, Polis Irkçılığı ve Ayrımcılığını Araştıracak

Berlin, eyalette görev yapan polisler arasındaki muhtemel ırkçılık ve ayrımcılık hakkında bağımsız bir araştırma yaptırıyor. Berlin Teknik Üniversitesinin yapacağı araştırma 1 yıl sürecek.
02 Haziran 2021
@Shutterstock

Almanya’nın Berlin eyaleti, eyalette görev yapan polislerin ırkçı ve ayrımcı davranıp davranmadıklarını bir araştırma ile tespit edecek. Eyalet İçişleri Bakanı Andreas Geisel, araştırmanın 1 Haziran’da başladığını ve bir yıl süreceğini bildirdi. Araştırmayı Berlin Teknik Üniversitesi yapacak.

Almanya’da polisin ırkçı ve ayrımcı tutumunun araştırılması uzun süreden beri tartışılıyordu. İçişleri Bakanı Horst Seehofer gelen baskılar üzerine, doğrudan adına polis ırkçılığı ve ayrımcılığı demese de, polislerin kendi görevleri esnasında karşılaştıkları durumlar ile, polis muamelelerinden etkilenenlerin durumunu araştırmayı kabul etti.

Berlin Eyalet İçişleri Bakanı Andreas Geisel, Berlin eyaletinin araştırmasının federal çapta yapılacak olan araştırmanın bir parçası olacağını da ifade etti. Almanya Polis Sendikası (GdP) araştırmanın ön yargılardan arınmış olarak yapılmasını istedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş