Gündem

Srebrenitsa’da 19 Müslüman Daha Defnedelecek

Sırplar tarafından 8 binden fazla Müslümanın katlediği Srebrenitsa’daki Potoçari Anıt Mezarlığı’na kimlikleri yeni tespit edilen 19 Müslüman daha defnedilecek.
05 Temmuz 2021
Srebrenitsa'da kimlikleri yeni tespit edilen 19 Müslüman daha defnedilecek. @aa

11 Temmuz 1995 yılında savaş suçlusu Ratko Mladic komutasındaki Sırp askerlerinin katliamına uğrayan Srebrenitsa’da 19 Müslüman daha toprağa verilecek.

Bu arada, , Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, 19 soykırım kurbanı bu yıl 11 Temmuz’da düzenlenecek anma ve cenaze töreni ile defnedilecek.

Srebrenitsa soykırımının yıl dönümü olan 11 Temmuz’da her yıl toplu cenaze ve anma törenlerinin düzenlendiği Potoçari Anıt Mezarlığı’nda toplam 6 bin 652 kurbanın mezarı bulunuyor.

Savaş suçlusu Ratko Mladic komutasındaki Sırp askerlerinin 11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’ya girmesinin ardından 8 binden fazla Boşnak sivil hunharca katledilip toplu mezarlara gömülmüştü. Toplu mezarlardan çıkarılıp kimlik tespiti yapılan kurbanlar, her yıl 11 Temmuz’da anıt mezarlığa defnediliyor. Aradan 26 yıl geçmesine rağmen hala binin üzerinde kurbanın cesedi aranıyor. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş