Toplum

Almanya’nın Hamburg Kentinde Camilerde Aşı Kampanyası Başlatılıyor

Kuzey Almanya'da Schura Hamburg, yeni tip koronavirüsten korunmak amacıyla 11 farklı camide aşı kampanyası düzenleyecek.
26 Ağustos 2021
Hamburg Merkez Camii @Facebook

Kuzey Almanya’da 61 üye cemiyetiyle Müslümanların çatı kuruluşu olarak faaliyet gösteren Schura Hamburg, 28 Ağustos’tan 19 Eylül’e kadar 11 farklı camide aşı kampanyası başlatıyor.

Salgının başlangıç sürecinde kendi yetki ve insiyatiflerini kullanarak üye cemiyetlerin kapanması yönünde karar aldıklarını belirten Schura Hamburg Sosyal Hizmetler Sorumlusu Dr. Hassan Ramadan, “Cemiyetlerimizde sunacağımız aşı imkânı, pandemiyle mücadelede attığımız yeni bir adım olarak değerlendirilebilir.” dedi. Ramadan, üye cemiyetlerin Kovid-19 tedbirlerini en ileri düzeyde uyguladıklarını belirterek, salgın sürecinde Schura Hamburg olarak ciddi gayretler gösterdiklerini dile getirdi.

CAMİ MERKEZLİ SALGIN RİSKİ ÖNLENDİ

Camilerde temizlik, maske ve mesafe kuralına uyularak ibadet edilmesinin yanı sıra cemaatin de tedbirlere riayet etmesi sonucunda cami merkezli salgın riski oluşmasının önüne geçildiğini belirten Schura Hamburg Eş Başkanı Fatih Yıldız, “Camiler bulundukları semtlerin bir parçasıdır. Dolayısıyla toplumun derdi bizim derdimizdir, sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen görev, toplumda yaşanan sorunlara çözüm üretmektir.” dedi.

CAMİLERİMİZ HERKESE AÇIK

Günümüzde camilere karşı hâlen bir takım önyargıların bulunduğuna işaret eden Yıldız, “Camileri kapalı kutu gibi gören bir kesim var. Almanya’da göçün 60’ıncı yılında hâlen yabancı olarak nitelendirilmemiz, bize uzak durulması, esasen hoş değil. Aşı imkânı sadece cemaatimize yönelik değil. Cemiyetlerimiz aşı kampanyası vesilesiyle kapılarını herkese açıyor. Toplumun her kesiminden insan bu hizmetten faydalanabilir.” dedi.

BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR

Pandemi sürecinde birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Yıldız, “Birbirimize ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek, pandeminin üstesinden geliriz.” ifadelerini kullandı. Yıldız, aşıların ücretsiz ve randevusuz gerçekleşeceğini belirtti ve Alman Kızılhaç‘ına (DRK) aşı kampanyasına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. (fy)

 

@SCHURA Hamburg

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş