Gündem

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Koltuğuna Aday Üç İsim Vaatlerini Açıkladı

Almanya'da 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde yeniden aday olmayan Başbakan Angela Merkel’in koltuğu için yarışacak 3 aday, vaatlerini kamuoyuyla paylaştı.
23 Eylül 2021
@Shutterstock

Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde yeniden aday olmayan Başbakan Angela Merkel’in koltuğu için yarışacak 3 aday, vaatlerini kamuoyuyla paylaştı. Başbakan adayı, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Olaf Scholz ile Yeşiller Eş Başkanı Annalena Baerbock, ülkenin geleceğini şekillendirecek planlarını ortaya koydu. Merkel’in 2018’in sonunda CDU genel başkanlığı devrettiği Annegret Kramp-Karrenabauer’in partiyi toparlayamamasının ardından 2019’un ocak ayında parti liderliğine seçilen Armin Laschet’in şansölye seçilmesi durumunda Başbakan Merkel’in politikasını devam ettirmesi bekleniyor.

Laschet ve vaatleri

Parti içinde ve dışında farklı grupları bir araya getirebilen ve uzlaşmacı bir profil çizen Laschet, CDU’nun Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ile hazırladığı seçim beyannamesinin yanı sıra iktidara geldiğinde 100 gün içinde gerçekleştirmeyi planladığı 6 maddelik bir programı kamuoyuyla paylaştı. Çocuk parasını yükselteceğini ve 6 bin avroya kadar çocuk bakım masraflarını gelir vergisinden düşüreceğini vadeden Laschet, güvenlik konusunda da kamuya açık meydanlarda yılda bin kamera yerleştirilmesini, polis ve diğer güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırılara en az 6 ay hapis cezası verilmesini ve stratejiler geliştirecek ulusal güvenlik konseyini oluşturmak istediğini açıkladı.

2017’den beri Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı olarak görev yapan 60 yaşındaki Laschet, bürokrasiyi azaltma ve karbondioksit salınımı düşürecek yatırımlara vergi kolaylığı getirileceği vaadinde bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş