Gündem

İngiltere, Alman Sürcülere Gelin Kamyon Sürücü Olun Çağrısı Yaptı

İngiltere, hiç bir tecrübesi olmasa da 1999 yılından önce ehliyet alan Almanlara ağır vasıta kullanmaları için mektup yazdı. Mektup 1 milyon Alman vatandaşına otomatik gönderildi.
02 Ekim 2021
İngiltere ülkede yaşayan Almanlara gönderdiği mektupta kamyon sürücüsü olmalarını istedi. @shutterstock

İngiltere hükümeti ülkede yaşayan Alman vatandaşlarından kamyon sürücüsü olmalarını istedi.  Binlerce Alman vatandaşına bir mektup göndererek kamyon sürücülüğünde çok iyi fırsatlar bulunduğunu ifade eden İngiliz hükümeti, “Bu konuda tecrübeniz olmasa da işi alabilirsiniz.” dedi

Independent gazetesinin yayımladığı bir habere göre, Almanya’da 1999 öncesinde verilen ehliyetlerin 7.5 ton ağırlığına kadar taşıt kullanmaya izin verdiğini, bu yüzden de İngiliz hükümetinin Alman sürücülere gönderdiği mektupta “Sizin kıymetli beceri ve tecrübenize hiç bu kadar ihtiyaç duymamıştık.” şeklinde yazdığı ifade edildi.

Mektupta ayrıca şöyle denildi: “Lojistik endüstrisinde harika ağır vasıta (HGV) sürüşü fırsatları var. Bu sektör genelinde istihdam koşulları iyileşiyor. Cazip ücret oranlarının yanı sıra esnek çalışma, sabit saat, sabit gün, tam zamanlı ve yarı zamanlı gibi daha fazla seçenek bulunuyor.”

Mektubun 1 Milyon Alman vatandaşına otomatik olarak gönderildiği de açıklandı. İngiltere önceki hafta da ağır vasıta sürücüleri için özel çalışma müsadesi vereceğini açıklamıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş