Avrupa’dan Umre Seferleri Yeniden Başlıyor

Avrupa’dan Umre Seferleri Yeniden Başlıyor

Avrupa’dan umre seferleri Aralık ayında tekrar başlıyor. IGMG Hac-Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığı bu yılın ilk umre seferinin tüm hazırlıklarını sürdürüyor.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle alınan tedbirler çerçevesinde Avrupa’dan yapılamayan umre ziyaretleri tekrar başlıyor. İlk umre seferleri Aralık ayında yapılıyor.

IGMG Hac-Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığı, Aralık ayı sonunda başlatacağı umre seferleri için hazırlıklarını tamamladı. Kabe ve Medine’deki Mesicd-i Nebevî’de pandemi tedbirleri en aza indirilmesine rağmen Suudi Arabistan dışından gelenler için hâlâ belirli kısıtlamalar bulunuyor. Bunun için Aralık ayı umre seferleri ancak belirli merkezlerden yapılacak.

Örneğin Almanya’dan yapılacak olan seferler sadece Frankfurt’dan gerçekleştirilecek. Kısıtlı sayıda kontenjan bulunduğu için müracaatların erkenden yapılması gerekiyor.

IGMG Hac-Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, Aralık ayı umresinin 14 gün süreceğini açıkladı. Almanya ile birlikte diğer Avrupa ülkeleri için de umre seyahat programları yaptıklarını ve gerekli hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.