Gündem

Almanya’da Koronavirüs Testleri Yeniden Ücretsiz Oldu

Almanya’da koronavirüs vakalarının hızla yeniden artması üzerine testler ücretsiz yapılacak. Ülkede Hollanda ve Avusturya gibi yeni tedbirler gündemde.
13 Kasım 2021
@shutterstock

Almanya’da koronavirüs vakalarının yeniden hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından bugün itibariyle hızlı testler tekrar ücretsiz oldu. Yeni uygulamaya göre vatandaşlar haftalık bir defa ücretsiz test olabilecek. Aşı olan veya hastalığı atlatanlar da bu hizmetten yararlanabilecek.

Robert Koch Enstitüsü son 24 saatte Almanya’da koronadan ölenlerin sayısını 228 olarak bildirirken, vaka gösterge sayısının da 277,4’e çıktığını açıkladı. Pek çok hastanede yoğun bakım kapasitesi doldu ve acil olmayan ameliyatlarla tedaviler ertelendi.

Salgın Olağanüstü Hal Durumu Devam Etsin

Bu arada mevcut iktidar partilerinden Hristiyan demokratların 24 Kasım’da kaldırmayı planladığı pandemi olağanüstü hâl durumunun devam etmesi için meclise bir önerge vereceği açıklandı. Almanya Öğretmenler Sendikası, okullardaki vaka artışının göz önünde bulundurularak okulların yeniden kapanabileceği uyarısında bulundu.

Artan vakalar karşısında Almanya’da da Hollanda ve Avusturya gibi yeni kısıtlamalar planlanıyor. Ancak bu konuda hem mevcut iktidar hem de iktidarı devralması beklenen yeni koalisyon ortaklarının üzerinde anlaştığı bir tedbir bulunmuyor.

Mevcut istasyonlar ücretsiz uygulamaya hemen geçebilir

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ücretsiz test hizmetinin gelecek haftanın başında belirgin şekilde artacağını öngördüklerini ifade etti. Yeni uygulamayla birlikte mevcut test istasyonlarının ücretsiz test uygulamasına hemen geçebileceği belirtildi. Ayrıca eyaletlerin gelecek dönemde daha fazla istasyonun açılmasıyla alakalı talepte bulunabileceği aktarıldı.

Ücretli test uygulaması

Yaklaşık bir ay önce aşıya teşvik amacıyla başlatılan ücretli hızlı test uygulaması sonrası Almanya’da koronavirüs vakaları günbegün artış gösterdi. Aşı kampanyasının tahmin edilenden çok daha yavaş ilerlemesi sonrası günlük vakalarda rekor üstüne rekor kırıldı. Son 24 saatte de 45 bin 82 vaka tespit edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş