Gündem

Bavyera’da Koronavirüs Salgını Sebebiyle 8 İlçe Kapanmaya Gidiyor

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki 8 ilçede kapanmaya gidiliyor. Eyalette vaka göstergesi 1000’i aşan yerlerde kapanma uygulanacak.
19 Kasım 2021
Almanya'nın Bavyera eyaletinde 18 ilçede kapanmaya gidiliyor. eyalette vaka gösterge sayısı 1000'i aşan yerlerde kapanmaya gidilecek. @Shutterstock

Almanya’nın Bavyera eyaleti koronavirüs vaka göstergelerinin 1000’i aştığı ilçelerde tam kapanmaya gidecek. Eyalet Başbakanı Markus Söder hastanelerin tedavi kapasitelerini astığını bildirdi. Söder, koronavirüs vakalarının haftalık her yüz bin kişide 1000’e çıkan ilçelerde kapanmanın mecburi hâle geldiğini söyledi.

Eyalet Başbakanı Söder, tüm eyalette Noel pazarlarının kapalı tutulacağını, gösterge sayısı 1000’i geçen yerlerde de lokantalarla diskotek ve barların kapatılacağını açıkladı. Kültür faaliyetleri ile toplu spor faaliyetleri de askıya alındı.

Bavyera eyaletinde çoğunluğu Avusturya ve Çekya sınırında bulunan 8 ilçede vaka gösterge sayısı 100’i aştı. Eyalette vaka gösterge oranları 200’ün üzerinde bulunuyor. En az vaka gösterge sayısı 219 ile Amberg şehir merkezinde bulunuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş