Almanya’da Hayatını Kaybeden Müslümanın Cenazesini Yaktılar!

Almanya’da Hayatını Kaybeden Müslümanın Cenazesini Yaktılar!

Almanya’nın Frankfurt kentinde bir hastenede tedavi gören Fas kökenli Müslüman adam yaşamını yitirdi. Hastanenin Müslüman adamın cenazesini yaktığı ortaya çıktı.

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Frankfurt kentinde akıl almaz bir olay yaşandı. Sankt Katharinen Hastanesi’nde tedavi gören 45 yaşında Fas kökenli Müslüman bir adamın vefatının ardından cenazesinin yakıldığı ortaya çıktı. Hastanenin, bunu aileye haber vermeden yaptığı aktarıldı.

“Hasta, dini, ırkı veya akrabaları hakkında herhangi bir bilgi vermedi”

Hastane, konuyla ilgili yapılan açıklamada, hastanın yanında kimlik bilgilerinin bulunmadığını ifade ederken, “Hasta, dini, ırkı veya akrabaları hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Hayati tehlikesi bulunan hasta ayrıca acilen ihtiyaç duyulan bir ameliyatı da reddetti. Hastanın bilinen son adresi ve resmî makamlar aracılığıyla akrabalarını bulma girişimleri de başarısız oldu.” ifadeleri kullanıldı.

hastaneden açıklama yapıldı

Yapılan açıklamada ayrıca, Müslüman bir kişinin ölmesi durumunda, akrabalarının tespit edilememesi hâlinde imamlara bilgi verildiği ifade edildi. Bunun için ön koşulun ise hastanın uygun bilgileri sağlaması olduğunun altı çizildi. Haklarında hiç bir bilgi bulunmayan ölülerin cesedinin ise yakılması durumunun seçildiği belirtildi. “Çünkü bu masraflar daha sonra devlet yetkilileri tarafından da karşılanır.” ifadeleri eklendi.(c)