Danimarka: “Müslüman Ülkelerden İşçi Alınmasın”

Danimarka: “Müslüman Ülkelerden İşçi Alınmasın”

Acil göçmen işçiye ihtiyaç duyan Danimarka’da muhafazakar partiler, alınacak göçmen işçilerin ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden olmasının yasaklanmasını istiyor.

Danimarka’da hükümetin, iş piyasasındaki işçi ihtiyacını karşılamak üzere planladığı göçmen işçi istihdamı ilkelerini değiştirme politikasına muhafazakar partiler de onay verdi. Hatta, istihdam politikasının daha da gevşetilmesini isteyen muhafazakar partiler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden göçmen alınmaması şartını koştu.

Muhafazakarlar, Liberal İttifak, Liberaller ve Nye Bogerlige (Yeni Sağ) partilerden oluşan muhafazakar ittifak, göçmen işçi çalıştırmak için hükümetin yıllık maaş sınırının en az 374 bin Kron olması önerisini az buldu. Muhafazakar ittifak, bu sınırın 360 bin Krona düşürülmesini istedi. Mevcut durumda göçmen işçi çalıştırmak için 448 bin kron yıllık maaş ödeme şartı koşuluyordu.

Kurumsal Ayrımcılık

Muhafazakar partilerin ayrımcı önerisine Danimarka Yeşil Kart Birliği kurulu üyesi ve Yeşil İnsan Kaynakları kampanya grubu Başkanı Naqeeb Khan sert tepki gösterdi. Naqeeb Khan, bu öneriyi kurumsallaşmış ayrımcılık olarak değerlendirdi ve “Öneri aynı zammanda bir insanın derisinin rengine ve dinine bakılmaksızın tüm insanlar arasında eşitliği garanti eden Danimarka anayasasının da ihlalidir.” dedi.