Gündem

Yunanistan Sınırında Kıyafetleri Alınarak Geri Itilen 19 Düzensiz Göçmen Donarak Öldü

Yunanistan’ın ayakkabıları ile kıyafetlerini alıp, İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye tarafına geri ittiği iddia edilen 22 göçmenden 19’u donarak hayatını kaybetti.
03 Şubat 2022
@aa

Yunanistan’ın ayakkabıları ile kıyafetlerini alıp, İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye tarafına geri ittiği iddia edilen 22 göçmenden 19’u donarak hayatını kaybetti. Edirne Valiliği de İpsala ilçesi Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde Yunanlar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 18 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığını, bir göçmenin ise hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı. Açıklamada bölgede aramaların devam ettiği belirtildi. Yunanistan ise 19 göçmenin, Yunan sınır birlikleri tarafından geri itildiğini inkâr etti. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, “O göçmenler hiçbir zaman Yunan sınırına ulaşmadılar” iddiasında bulundu.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Göç Örgütü ise 12 düzensiz göçmenin Yunanistan sınırından geri itildikten sonra donarak hayatını kaybettiğine ilişkin haberlerden dehşete düşüldüğünü bildirdi. Uluslararası Göç Örgütü’nün Sözcüsü Safa Msehli, “Bu trajedinin ortaya çıkmasına ilişkin ilgili makamlarla görüşüyoruz.” bilgisini paylaştı. Bazı Avrupa ülkelerinin sınırlarında ve dünyanın birçok yerinde hareket halindeki insanlara yönelik artan “geri itme” haberlerinin son derece endişe verici olduğunu vurgulayan Msehli, geri itmelerin soruşturulması için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Donarak hayatını kaybeden düzensiz göçmenlere ilişkin, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği yorum yapmadı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş