Blois’da Minik Çocuklar Mülteciler İçin Kış Yardımı Topladı

Fransa’nın Blois kentindeki CIMG İkra Eğitim Merkezi anasınıfı çocukları, “Çocuklar üşümesin” diyerek mülteciler için kış yardımı topladı.

Atila Koç

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Güney Batı Fransa Bölgesine bağlı Blois İkra Eğitim Merkezi anasınıfına giden minik çocuklar, mülteciler için “Kış Yardımı” topladı. Miniklerin aksiyonu sonrasında toplanan yardımlar Hasene insanî yardım derneğine verilecek.

Hasene International insani yardım derneği, kışın iyice bastırdığı Suriye’nin İdlib ve Afrin bölgelerinde çadırlarda zor şartlar altında yaşayan mülteciler için “Kış Yardımı” başlatmıştı.

Blois İkra Eğitim Merkezi ana sınıfına giden minik çocuklar da evlerinde ailelerine yaptırdıkları kurabiye ve tatlıları satarak “Kış Yardımı”na katıda bulundu.

Hasene insanî yardım derneği, “İyiliğe Soğuk İşlemez” sloganı ile başlattığı Kış Yardımı programı çerçevesinde 600 adet temizlik paketi, 1.000 adet çocuk botu, 1.000 adet çocuk montusu, 400 adet çocuk bere ve atkısı, 1.000 adet battaniye, 1.000 adet gıda kolisi ve 26 ton da kömür yardımı yapacak.

Blois’lı minik çocuklar “Çocuklar Üşümesin” dedi.