Gündem

Hollanda Vergi Dairesi Batılı Görünmeyen Kişileri Kara Listeye Almış

Hollanda vergi dairesinin ırkçı uygulamalarına 'Batılı olmayan görünüme' sahip kişilerin vergi kaçakçılığı şüphesi altında tutulmasının yanı sıra, halkın din ve inançlara göre sicilini tuttuğu da ortaya çıktı.
12 Şubat 2022
Hollanda vergi dairesinin ırkçı uygulamaları tek tek ortaya çıkıyor. Batılı görünmeyen kara listede tutuluyor. @shutterstock

Hollanda vergi dairesinin ırkçı tutumlarına bir yenisi daha eklendi. Yeni Maliye Bakanı Marnix van Rij parlamentodaki Milletvekillerine gönderdiği mektupta “Maalesef vergi dairesi ‘Batılı olmayan görünüme’ sahip kişileri vergi kaçakçılığı ve devleti dolandıranları takip etmek için oluşturduğu kara listeye özellikle almış.” dedi.

Maliye Bakanı Marnix van Rij, çocuk bakımı yardımları sebebiyle özellikle çifte vatandaş olan göçmenleri suçlayarak maddi manevi zarara uğratan Hollanda vergi dairesinin 2.75 Milyon Euro cezaya çarptırıldığını, dairenin bu yasa dışı ve ayrımcı uygulamasının asla kabul edilebilir bir uygulama olmadığını açıkladı.

Bu arada, Hollanda vergi dairesinin soruşturmalarına dayanak yapabilmek için Hollanda vatandaşlarının ‘din’ veya ‘inançları’ hakkında kişisel bilgiler topladığı da ortaya çıktı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş