Aşağı Saksonya’da İslami Manevi Destek Merkezi Kuruldu

Aşağı Saksonya’da İslami Manevi Destek Merkezi Kuruldu

Aşağı Saksonya eyaletindeki Müslümanların çatı kuruluşu Schura, eyaletteki hastane ve bakım evleri ile hapishanelerde bulunan Müslümanlara hizmet verecek olan manevi destek merkezi kurdu.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletindeki İslami cemiyetlerin çatı kuruluşu Schura Niedersachsen (Şura Aşağı Saksonya), eyalette yaşayan Müslümanları dikkate alarak manevi destek ve sosyal hizmetler merkezi kurdu.

Almanca olarak Zentrum für Islamische Seelsorge und soziale Arbeit in Niedersachsen – ZISS e.V. ismiyle kurulan merkez, dernekler kanununa göre çalışacak ve Aşağı Saksonya’daki hastane ve bakım evleri ile hapishanelerde bulunan Müslümanlara manevi destek hizmetlerinde bulunacak. Dernek başkanlığını Rakip Dumlu yürütecek.

Aşağı Saksonya İslami Manevi Destek Merkezi’nin kuruluşunu Schura Niedersachsen Başkanı Recep Bilgin ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nael Hawi ile birlikte diğer yönetim kurulu üyeleri açıkladı.

Manevi Desteğe İhtiyaç Büyük

Schura Başkanı Recep Bilgen, 2013 yılından beri Schura olarak bu hizmetleri verdiklerini, Müslümanların bu hizmetleri büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Eyalette İslami manevi yardım programlarına ihtiyaç bulunduğunu da söyleyen Recep Bilgen, bu çok önemli hizmetlerin bir dernek aracılığıyla sunulmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yeni kurulan İslami Manevi Destek Merkezi, öncelikli olarak Müslümanlara hizmet verecek. Ancak, kendilerinden destek isteyen kişilerin inanç ve milliyetlerine bakmaksızın herkese hizmet verilecek.

Merkez’de alanlarında gönüllülerin de bulunduğu uzmanlar da hizmet verecek. Merkezde manevi desteğin yanı sıra, psikolojik hizmet ve danışmanlığı da verilecek.