Yazarlar

Hanau Saldırısının İkinci Yıl Dönümü ve Hatırda Bıraktıkları

Aşırı sağ motifli ırkçılıkla mücadele tüm toplumun ortak görevi. Bunun bilinciyle “Potansiyel kurbanız” psikolojisine kapılmadan yol almak mecburiyetindeyiz.
22 Şubat 2022

Hanau saldırısının ikinci yıl dönümü vesilesiyle Almanya’da birçok program düzenlendi, anma törenleri yapıldı. IGMG teşkilatları olarak bizler de saldırının ilk gününden beri gerek kurban yakınlarına destek olunması gerekse ırkçı saldırılar karşısında kararlı duruşumuzu sergilemek adına tüm imkânlarımızla seferber olduk, olmaya devam ediyoruz. Bu yıl da camimizde saldırının kurbanları için mevlitler, Kur’anlar okundu, Hessen Teşkilatlarımızca çeşitli programlar düzenlendi. Bu yapılan anma programları, ırkçı saldırıların unutturulmaması adına büyük önem taşıyor. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Almanya Başbakanı Scholz, aşırı sağcılardan ölüm tehdidi alan İçişleri Bakanı Nancy Faeser da ve diğer yetkililer de bu vesile ile ırkçılıkla mücadeleye dikkat çeken açıklamalarda bulundu, devletin sağcı teröre karşı kararlılıkla mücadele edeceği vurgulandı. Gerekli yasal düzenlemelerin de yapılacağı belirtildi. Bunlar elbette ki güzel gelişmeler. Hanau  saldırısının ikinci yıl dönümü olmasına rağmen kurbanların yakınları, saldırganın babasının tehditlerinin hâlâ ciddiye alınmadığını her an yeni bir saldırı korkusuyla yaşadıklarını vurguluyor, yani kurban yakınlarının ne olayın aydınlatılması ne de kendilerine yönelik tehditler konusunda beklentileri karşılanmış değil. Bu minvalde yetkililerin daha işlevsel adımlar atması gerekiyor.

Gündem | 19 Şubat 2022 Scholz Hanau Kurbanlarını Andı: Sizler Bizim Ülkemizin Birer Parçasıydınız 19 Şubat 2022

Bu ve benzeri saldırılar Müslümanların “Aşırı sağın sürekli yükseldiği Avrupa’da potansiyel kurbanız” algısını güçlendirdiği gibi saldırı sonrası atılan adımların yetersizliği de ayrı bir sorun. Almanya’da irili ufaklı her gün ortalama üç ırkçı motifli suç işleniyor. Böylesi bir tablo da elbette tüm sorumluluğu resmî makamlara yüklemek da çözüm değil. Aşırı sağ motifli ırkçılıkla mücadele tüm toplumun ortak görevi. Bunun bilinciyle “Potansiyel kurbanız” psikolojisine kapılmadan yol almak mecburiyetindeyiz.

Üç Aylar, Hayır Zamanı, Önden Gidenler

Manevi iklimiyle tüm Müslümanları kuşatan mübarek, mukaddes üç aylardayız. Şubat ayında birçok “Önden Giden” büyüğümüz Hakk’ın rahmetine kavuştu ve bu dönem bu sene üç aylara tekabül etti.  27 Şubat Pazar günü Miraç Kandilimizi idrak edeceğiz. Ayetle ve hadislerden mahiyetine vakıf olduğumuz “İsra yolculuğu” ve miraç hadisesi, şüphesiz inananlar için pek çok ders barındırıyor. Peygamber Efendimiz miraçtan gözümün nuru, müminlerin miracı dediği namaz ve istikametini imana çeviren herkesin, sonunda cennete gireceği müjdeleri ile dönmüştür. Bizler de bu bilinçle namazlarımıza azami ölçüde dikkat edelim, salih bir iman ve amel ile dolu bir hayat ve akabinde dünya ve ahiret için saadeti için Rabbimize niyaz edelim. Önden Gidenlerimize ve ahirete irtihal etmiş büyüklerimize dualar edelim. Ramazanı daha rahat geçirebilmesi için yardıma muhtaç olan kardeşlerimiz için bu mübarek günlerde kumanya bağışlarında bulunalım. Şimdiden Miraç Kandilimiz mübarek olsun, ümmete ve insanlığa hayırlar getirsin.

Pin It on Pinterest

Paylaş