Hayat

“Hanau Katliamı Aydınlatılmazsa Yeni Katliamlar Olur”

Hanau katliamında hayatını kaybeden Gökhan Gültekin’in ağabeyi Çetin Gültekin, caninin babasının kendilerini ölümle tehdit ettiğini, katliam aydınlatılmazsa yeni katliamların olacağından endişe duyduğunu söyledi.
İskender Güngör
18 Şubat 2022

Almanya’nın Hanau kentinde iki sene önce 4’ü Türkiye kökenli 9 kişinin hayatını yitirdiği ırkçı terör saldırısının yıl dönümünde, Köln’de anma programı gerçekleştirildi. Anma programı sonrası katliamda yaşamını yitiren Gökhan Gültekin’in ağabeyi Çetin Gültekin Camia Haber’e konuştu. Çetin Gültekin, “Benim kardeşim Müslüman olduğu için öldürüldü, Hanau’daki olayın aydınlatılması gerekir.” dedi. Gültekin ayrıca, Hanau katliamının aydınlatılmadığı surece, buna benzer yeni katliamlar meydana gelebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Irkçı teröristin 74 yaşındaki babasının mağdur ailelerin arasında oturduğunu ve devlet tarafından korunduğunu söyleyen Çetin Gültekin, mağdur ailelerin caninin babasına yaklaştırılmadığını, ancak babasının mağdur aileleri tehdit etmeye devam ettiğini de söyledi.

Bizi Ölümle Tehdit ediyor ama Koruma altında

Çetin Gültekin şunları anlattı:
Hanau canisi Tobias Radhjen’in babası 7/24 köpekle korunuyor. Babasının sokağına 50 metre yaklaştığınızda sensörler sinyal veriyor; her taraf aydınlanıyor. Adeta futbol sahasındaki ışıklandırma gibi. Kamera ile takip ediliyor, 300 metre babasına yaklaşılmıyor. Ama buna karşılık o caninin babası sürekli bize, belediye başkanına ve polise küfürler yağdırıyor. Babasına açtığımız davada mahkeme çağırdı ama mahkemeye gelmedi. Polisler evine gidip pijamasıyla mahkemeye getirdiler. Mahkeme iki saat gecikme ile başladı. Hakime o kadar çok hakaret etti ki, bayan hakim bizim davayı kapattı. Adama 5400 Euro ceza kesti. Anlaşılır gibi değil kendisine hakaret etti diye, hakim 5400 Euro ceza kesiyor, ama aynı kişi bizi ölümle tehdit ediyor ona hiçbir ceza yok.”

Çetin Gültekin, teröristin babasının mahkemede kendilerine yönelik tehditten beraat ettiğini de açıkladı.

Çetin Gültekin, ayrıca, kardeşine şehitlik mertebesi verilmesi için bir talepte bulunduklarını, Ağrı’da da kardeşinin adıyla bir kütüphane açıldığını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş