“Kudüs ve Mescid-i Aksâ’da Farklılıklar Huzur İçinde Yaşamalı”  

Danimarka’da 12-13 Mart’ta düzenlenen Kudüs ve Mescid-i Aksâ konulu bir program ile gençler bu mekânların önemini tarihe yolculuk yaparak anlama fırsatı buldu.

Şevki Şahin

Danimarka Bölgesi cumartesi ve pazar iki günlük olmak üzere Arhus şehri ve Bölge Merkezi Hvidovre’de Kudüs ve Mescid-i Aksâ konulu bir seminer gerçekleştirdi. Danimarka İslam Toplumu Gençlik Teşkilatlarının organize ettiği seminerlere konuşmacı olarak IGMG Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek iştirak etti.

Bölge Gençlik Teşkilatlanma Başkanı Ebubekir İncikli yaptığı selamlama konuşmasında gençlerin Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksâ ile sevinen, üzülen ve aynı duyguları paylaşan fertler olması gerektiğini belirtti ve bu ruhu anlamak için gençliğin burada olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

IGMG Genel Merkez Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek, nesillerimizde Kudüs bilincinin daima diri tutulması gerektiğini bildirdi. Dünya barışına ve huzuruna giden yolun Kudüs’te sağlanacak barıştan geçtiğini belirten Çiçek, şunları söyledi: “Kudüs insanlık tarihinin özetidir adeta. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir peygamberler diyarıdır. Ne yazık ki yaklaşık bir asırdan bu yana orada huzur ve barış yok. Dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı, bir hukuksuzluk yaşanıyor.” dedi.

“La ilahe illallah, İbrahim Halilullah”

Sultan Süleyman döneminde Kudüs’ün girişine yazdırılan “La ilahe illallah, İbrahim Halilullah” yazısının huzur içinde bir arada yaşama kültürünün en güzel sembollerinden biri olduğuna da atıf yapan Selçuk Çiçek, farklılıkların huzur içinde bir arada yaşayabileceği bir konsept üzerinde çalışılması gerektiğini ve bu doğrultuda ciddi çalışmalar ortaya konulması gerektiğini bildirdi. Seminer görsellerle Kudüs ve Mescid-i Aksâ tanıtımı ile sona erdi. (c)

IGMG Tanıtma Başkanı Selçuk Çiçek seminerlerin konuşmacısı oldu.