Toplum

Bremenli Müslümanlar Ukrayna’dan Gelen 60 Mülteciyi Ağırladı

Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan Müslümanlar Ukrayna'lı savaş mağdurlarını kentteki bir otele yerleştirerek tüm ihtiyaçlarını karşıladı.
Abdülhamit Irmak
20 Mart 2022
@camiahaber

Ukrayna-Rusya savaşı sonucunda ülkelerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı mülteciler ve diğer ülke vatandaşları Almanya’ya gelmeye devam ediyor. Vatanlarını ve sevdiklerini geride bırakıp Bremen’e uzanan yolculuk sonrası mülteci durumuna düşen insanları Bremen kentinde yaşayan Müslümanlar ağırladı.

60 Mülteci Otele Yerleştirildi

IGMG Bremen Bölge Başkanı Ekrem Kömürcü ve Bremen Bölgesi İdari İşler Başkanı Nuh Ekiz’in girişimiyle Kiev ve Herson şehirlerinden ve Kırım yarımadasından tren ve araçlarla yola çıkarak Bremen’e gelen, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 60 kişi, hayırsever iş insanı Mehmet Armutcu’nun oteline yerleştirildi. Bremen Bölge Başkanı Ekrem Kömürcü: “Savaşın maalesef acı yüzünü bir kez daha burada görüyoruz. Yerlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kalan Ukraynalı mültecilere elimizden geldiği kadar yardımda bulunuyoruz ve bulunacağız. Bremen’e gelecek kişilere kalacak yer noktasında yardımlarımız devam ediyor. Çalışmaları IGMG Bremen Bölgesi olarak Hasene International e.V. yardım kuruluşu ile birlikte koordineli yürütüyoruz. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.”

@camiahaber

İnsanlık Namına Yardım Etmeliyiz

Çalışmaları takip eden Hasene derneğinin Bremen Bölge temsilcisi Hakan Eğriağaç şunları söyledi: “Hayatta kalabilmek için Bremen’e kadar gelen insanlara güven ortamı sağlamamız gerekiyor. Şu ana dek buraya gelen 60 kişiye kalacak sıcak bir oda, gıda ve yiyecek temin ediyoruz. Bu insanlar her ne kadar mülteci olarak isimlendirilse de, her birini misafir olarak ağırlamamız gerekiyor. Bu çalışmaları insanlık namına yapmalıyız. Buraya gelen insanların sorunları var. Tüm bu sorunların giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“Evime dönmeyi hayal ediyorum”

Ukrayna için sık sık dua ettiğini söyleyen Ukraynalı mülteci Hasan A., “Dua ediyorum çünkü orada masumlar öldürülüyor. Bunun bitmesini istiyorum.” ifadesini kullanarak sözlerine şu şekilde devam etti: “Eve dönmeyi, orada bırakmak zorunda kaldığım oğluma sarılmayı, hayatımıza ve işimize kaldığımız yerden devam etmeyi düşlüyorum.”

Öte yandan kentteki bazı Ukraynalılar, ülkelerine dönerek daha fazla kişinin tahliye edilmesini sağlamayı planlıyor. Bremen’e ulaşan savaş mağdurları, kendilerini misafir eden Bremen Bölgesi’nin yetkililerine teşekkür etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş