Toplum

IGMG’de Hizmet Veren Teşkilat Emektarları Unutulmadı

IGMG bölgelerinde teşkilatta emek ve öncülükleri ile tanınan emektarlar, düzenlenen özel bir günle minnetle anıldı.
Mehmet Kıyılı | Mehmet Çalay | Şevki Şahin
29 Mart 2022
Schwaben Bölgesi Emektarlar Günü

IGMG bölgelerinde teşkilatta emek ve öncülükleri ile tanınan emektarlar, düzenlenen özel bir günle minnetle anıldı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) bölgelerinde teşkilatta bu güne kadar verdikleri emek ve öncülükleri ile tanınan emektarlar, Scwaben, Rhein Neckar Saar ve Danimarka’da düzenlenen özel bir günle onure edildi.

Emektarlar gününde vefat eden teşkilat öncüleri de rahmet ve minnetle anıldı. Hâlen yaşayan emektarlar da yaptıkları hizmetlerden dolayı övgü ve takdirle anıldı.

Schwaben Bölgesinde yapılan Emektarlar Günü’ne IGMG Din İstişare Kurulu Başkanı Muhammet Tayyip Sayan ile birlikte Bölge Başkanı Davut Koçak da katıldı. Muhammet Tayyip Sayan ve Davut Koçak, camisiz geçirilen bir dönemden camilere ve eğitim merkezlerine her türlü hizmetin verildiği müesseselerin ancak, emektarların fedakârane hizmetleriyle mümkün olduğuna dikkat çekti.

Rhein-Neckar-Saar Bölgesinde hizmet veren emektarlar.

Rhein-Neckar-Saar Bölgesinde düzenlenen emektarlar gününe de IGMG Teşkilatlanma Başkanı Murat İleri ve RNS Bölge Başkanı Şerif Aslan katıldı. Salondaki emektarara seslenen Murat İleri “Sizler öyle bir temel attınız ki, bugün o temeller üzerine eğitim yuvaları, camiler, şubeler inşa edildi.” dedi.

Danimarka’da Emektarlar Günü programı.

Danimarka İslam Toplumu (DİT) Teşkilatlanma Başkanlığının organize ettiği Emektarlar Günü’ne de bölgenin ikinci başkanı Zeki Koçer ile birlikte uzun yıllar Helsingör şubesinde başkanlık yapan İsa Tokmak ve teşkilatın kurucuları arasında yer alan Gazi Şener katılarak ilk günlerdeki heyecan ve hatıralarını anlattılar. DİT Başkanı Mustafa İncikli de bu teşkilatta görev yapan emektarlara teşekkür etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş