Gündem

NRW Eyaleti Başbakanı’ndan Köln’deki Açıktan Ezan Projesine Tepki

Almanya’da Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hendrik Wüst, Köln’deki açıktan ezan okuma projesini eleştirdi. “Münakaşalara sebep olmasından endişe duyuyorum.” diye kaydetti.
20 Nisan 2022

Almanya’da Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hendrik Wüst, Köln’de devam eden açıktan ezan okuma projesini eleştirdi. “Toplumda entegrasyondan daha çok münakaşalara sebep olmasından endişe duyuyorum.” diye kaydetti.

“mevcut barış ortamına bir müdahele olacak”

Wüst, açıktan ezanın hiç şüphesiz din özgürlüğü kapsamına girdiğini ifade ederken, Köln’de halkın zaten yıllardır barış içinde sıkıntısız bir biçimde yaşadığını belirtti. Hâlihazırda açıktan ezanın sadece belirli camilerde okunduğunu ifade eden Wüst, söz konusu projeye gerek duyulmadığını, bunun sadece mevcut barış ortamına bir müdahele olacağının altını çizdi.

2 SENELİK MODEL PROJE

Almanya’nın Köln kentinde iki senlik model proje kapsamında açıktan ezan okuma imkânı tanınıyor. Uygulamaya göre açıktan ezan sadece cuma günleri ve azami 5 dakikalığına okunabiliyor. Ses ayarının belirli bir sınırı aşmaması, caminin etrafında oturan komşular durumdan haberdar edilmesi ve söz konusu camilerde soru veya şikâyetler için bir yetkilinin bulunması ise şart koşuluyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş