Toplum

Diyarbakır’da 2 Kilise Tamir Edilerek İbadete Açıldı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2015 yılındaki terör saldırılarında zarar gören Surp Giragos Ermeni ve Mar Petyun Keldani kiliseleri T. C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca sağlanan kaynakla restore edildi.
08 Mayıs 2022
Surp Giragos Ermeni Kilisesi tamir sonrasında ibadete açıldı. @aa

Diyarbakır’da 2015 yılında PKK’lı teröristlerce tahrip edilen iki kilisenin restorasyonu tamamlandı. Surp Giragos Ermeni ve Mar Petyun Keldani kiliseleri tamir sonrasında ibadete açıldı. İbadete açılan Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde ayrıca kutsama ayini de yapıldı

Kiliselerin açılış törenine T. C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık ile Ermeni cemaati mensupların katıldı.

Öte yandan, Diyarbakırdaki bir başka Ermeni kilisesi olan Hıdır İlyas Surp Sarkis Kilisesi’nin de tamir edilerek ibadete açılacağı bildirildi. (c/aa)

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nin açılışına T. C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan da katıldı. @aa

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş