Toplum

Almanya’da 1 Haziran’da Benzin 30, Dizel 14 Cent Ucuzlayacak

Almanya’da dizel ve benzin fiyatları 1 Haziran-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında 30 cente kadar ucuzlayacak. Ucuzlama benzinde 30 cent, dizelde ise 14 cent olacak.
20 Mayıs 2022
Almanya'da benzin fiyatları 30 cent, dizel fiyatları da 14 cent ucuzlayacak. @shutterstock

Almanya Federal hükümeti, yükselen enerji fiyatlarına karşı benzin ve dizeldeki vergi paylarını üç ay süreyle indirme kararını yasalaştırdı. Perşembe akşamı Almanya Federal Meclis’te görüşülen benzin ve dizelde vergi indirimini sağlayacak yasa tasarısı kabul edildi.

1 Haziran’da Başlıyor

Enerjideki katma değer vergisi düşüşünü öngören yasaya göre, 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren sadece 3 ay süreyle benzin ve dizelden alınan katma değer vergisinde indirim yapılacak. İndirimler 31 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecek.

Litre başına indirimler benzinde 30 centi bulacak. Ancak dizel araç sürücüleri indirimden aynı oranda yararlanamayacak. Dizel indirimi sadece 14 cent dolayında kalacak.

İndirim ile ilgili konuşan iktidarın büyük ortağı SPD Milletvekili Carlos Kasper, bu atılan adımla benzin ve dizel ücretlerini kriz öncesi döneme çekmek istediklerini söyledi.

Bu arada, indirimli benzin ve dizel fiyatlarının 1 Haziran 2022 tarihinde başlaması öngörülürken, teknik sebeplerden dolayı bazı benzincilerde bu sürenin uzama ihtimali olduğunun da hesaba katılması istendi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş