Gündem

 Avrupa’da Müslümanlar “Buyrun Ben Müslümanım” Etkinliği ile Yüz Binlere Ulaşacak

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde birçok noktada Müslümanlar “Buyrun, ben Müslümanım” etkinliği ile ön yargıları yıkmaya hazırlanıyor.
20 Mayıs 2022

Avrupa’nın birçok ülkesinde Müslümanlar 21 Mayıs 2022 tarihinde “Buyrun, ben Müslümanım” etkinliği çerçevesinde 100 binlere ulaşmaya hazırlanıyor. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) inisiyatifiyle gerçekleştirilen etkinlik ile Müslümanlar, yaşadığı ülkedeki toplumla iletişime geçiyor, sohbet ediyor ve ön yargıları yıkıyor.

Buyrun, ben Müslümanım” aksiyonu ile Müslümanlar kamuya açık alanlarda hazır bulunarak aynı toplumda yaşadıkları insanlarla diyalog kuruyor. Etkinliğin hedefi insanların sorularına cevaplar vermek ve ön yargıları bertaraf etmek olarak belirtiliyor.

İslam Toplumu Millî Görüş Kurumsal İletişim Başkanı Osman Yusuf aksiyonla ilgili açıklama yaptı. Osman Yusuf açıklamasında: “Bundan önce gerçekleştirdiğimiz aksiyonlarda insanların bu çalışmayı büyük bir memnuniyetle karşıladıklarına şahit olduk. İnsanlar her ne kadar ilgi duysalar da Müslümanlara yaklaşma konusunda kafalarında bir engel olduğu anlaşılıyor. Aksiyonumuzla bu engelin aşılmasına yardımcı oluyoruz.” dedi.

“Buyrun, ben Müslümanım”

“Buyrun, ben Müslümanım” etkinliği ile 12 Avrupa ülkesininde 200’ün üzerinde noktada 100 binlerce insana ulaşılıyor. Almanya’da Berlin, Hamburg, Dortmund, Köln, Frankfurt a.M., Stuttgart ve Münih’in de aralarında bulunduğu birçok şehir, IGMG inisiyatifiyle gerçekleştirilen etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Etkinlikte özellikle yerel IGMG şubelerinde aktif olan gençler büyük katkı sağlıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş