Gündem

Avrupa’da Müslümanlar Ön Yargılara Karşı “Buyrun, Ben Müslümanım” Dedi

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) tarafından her sene yapılan “Buyrun, Ben Müslümanım” aksiyonu Almanya ve Avusturya ile Fransa’da başarı ile yürütüldü.
21 Mayıs 2022

Almanya’da Berlin, Hamburg, Dortmund, Köln, Frankfurt a.M., Stuttgart, Hanau ve Münih’in de aralarında bulunduğu birçok şehirde gerçekleştirilen “Buyrun, Ben Müslümanım” aksiyonu, Avusturya’da başkent Viyana’da yapılırken, Fransa’da Annemasse başta olmak üzere Alpes bölgesinde gerçekleştirildi.

Hanau Belediye Başkanı Ziyaret Etti

Almanya’nın Hanau şehrindeki  “Buyrun, Ben Müslümanım” standını ziyaret edenlerden arasında Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky de yer aldı. Kaminsky,  standdakilerin çalışmalarını takdir ettiğini ifade etti.

Toplum ile doğrudan iletişim kurularak Müslümanlara karşı ön yargıların bertaraf edilmesini, tanışıklığı artırmayı, ön yargıları yıkmayı amaçlayan aksiyon diğer ülkelerde ve şehirlerde de aralıklarla devam edecek.

“Şehrinizde de Müslüman var”

Fransa İslam Toplumu Milli Görüş Konfederasyonu CIMG Alpes Bölge Gençlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Pala Annemasse şehrindeki aksiyonu değerlendirdi.

Çarşıda kendileri ile konuşanları camiye davet ederek, gayri Müslimlerle iletişimi canlı tutmak istediklerini ifade eden Mustafa Pala, halkın Annemasse şehrinde yaşayan Müslümanlar hakkında sahip oldukları ön yargıları kırmak istediklerini belirterek, “Onlara ‘Şehrinizde de Müslümanlar var. Sorularınız varsa camimize gelerek bizlere sorabilirsiniz.’ mesajı verdik dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş