Dünya

İdil Bulgarlarının İslam’ı Kabul Edişinin 1100. Yılı Kutlandı

Tataristan'ın şimdiki başkentinin güneyinde yer alan tarihi şehri Bolgar'da İdil Ön Bulgarları'nın İslam'ı kabul edişinin 1100. yılı kutlandı
22 Mayıs 2022
İslamiyet'in Rus topraklarında yayılmasını sağlayan Türk topluluğu İdil Ön Bulgarları'nın İslam'ı kabul edişinin 1100. yılı, Tataristan'ın Bolgar şehrinde düzenlenen törenle kutlandı. @aa

Rusya’yı oluşturan cumhuriyetlerden Tataristan’ın tarihi şehri Bolgar’da Türk topluluğu İdil Ön Bulgarları’nın İslam’ı kabul edişinin 1100. yılı törenle kutlandı. Tören, Tataristan‘ın şimdiki başkenti Kazan’ın yaklaşık 150 kilometre güneyinde yer alan Bolgar şehrinin kalıntıları üzerine inşa edilen cami ve çevresinde yapıldı.

Törene Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile birlikte “Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022” kapsamında gerçekleştirilen toplantı ve Helal Fuarı’na katılan misafirler de atıldı.

Rusya Federasyonu, yerel idareler yasasında yaptığı değişiklikle Tataristan’ın cumhuriyet, devlet başkanının da cumhurbaşkanı olarak tanınmasını iptal etmişti. Ancak, Tataristan hem Tataristan Cumhuriyeti, başkanını da Tataristan Cumhurbaşkanı olarak tanımlamaya devam ediyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş