Toplum

Almanya’da Aylık 9 Euroluk Biletler Satışa Çıktı

Almanya’da sadece üç ay geçerli olacak olan aylık 9 Euroluk abonman biletlerinin satışı başladı. İsme yazılı olan biletler 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. Bisikletler için ek ücret ödenecek.
23 Mayıs 2022
Almanya'da Haziran-Ağustos arası geçerli olacak aylık 9 Euro'luk bilet satışı başladı.

Almanya’da toplu taşımada kullanılacak olan ve üç ay boyunca devam edecek olan aylık 9 Euroluk bilet satışları başladı. Bugünden itibaren satın alınan biletler 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak. Biletlerin üzerine isim yazılacak ve biletler kişiye özel olacak.

Başta Alman Demiryolları DB olmak üzere 9 Euroluk biletleri satan toplu taşıma şirketlerinin siteleri ve telefon uygulamaları kilitlendi. Toplu taşıma şirketlerinin müşteri temsilciliklerinde de uzun kuyruklar oluştu.

9 Euroluk aylık biletler durak veya istasyonlarda yer alan satış otomatlarında ise 1 Haziran tarihinden itibaren satışa sunulacak.

ICE, EC ve IC Trenlerinde Geçmiyor

9 Euroluk biletler sedece yerel ve bölgesel ulaşımda kullanılabiliyor. Alman Demiryolları ile birlikte özel şirketlerin işlettiği S-Bahn ve Regionalbahnlarda da geçerli olan biletler ICE, EC ve IC uzun mesafe trenlerinde geçerli olmayacak. Ancak, bir bölgesel trenden bir başka bölgesel trene geçiş yapılarak uzun mesafelerde de yolculuk yapılabilecek.

Biletler ayrıca, Flixbus gibi uzak mesafeli şehirlerarası otobüslerede de geçerli olmayacak.

6 Yaşına Kadar Ücretsiz

9 Euroluk bilet sahipleri yanlarında 6 yaşına kadar olan çocukları taşıyabilecekler. 6 yaşından büyük çocukların da ayrıca bilet almaları gerekiyor.

Bisikletlere Özel Tarife

Bu arada, özellikle Alman Demir Yolları DB, bisikletler için ek ücret ödeneceğini açıkladı. Ancak, daha önce aylık ya da yıllık bileti alırken bisiklet taşınacağı hükmü yer alan kişilerin bisikletler için ek ücret ödemeyeceği bildirildi. DB, yanlarında köpek taşıyacak olanların da köpekler için bilet alması gerektiğini açıklandı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş