Toplum

Fontenay Sous Bois’da Öğrenciler Kapanış Töreninde Bir Araya Geldi

Fransa’nın başkenti Paris’in doğusundaki Fontenay Sous Bois’da eğitim öğretim dönemini tamamlayan öğrenciler kapanış töreninde bir araya geldiler.
23 Mayıs 2022
Fontenay Sous Bois Camii'nde eğitim öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle kapanış programı gerçekleştirildi.@Foto: Camia

Fransa’da yoğun bir eğitim öğretim döneminin geçirildiği camilerde, kurs dönemi yapılan törenlerle sona eriyor. Fransa Milli Görüş İslam Konfederasyonu’na bağlı camilerde de öğrenciler yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktı.

Başkent Paris’in doğusundaki Fontenay Sous Bois Camii’nde öğrenciler düzenlenen kapanış töreninde bir araya geldi.

Yıl boyunca toplam 95 öğrencinin eğitim gördüğü camide kapanış programına öğrenci velilerin yanı sıra çevrede yaşayam Müslümanlar da yoğun ilgi gösterdi.

Paris Bölgesi küçükler kategorisinde Kuran-ı Kerim okuma yarışması birincisi Talha Çalışkan’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan program, şiirler ve ilahilerle devam etti.

Aydın: Çocuklarımıza Güzel Örnek Olalım

İslam Toplumu Milli Görüş Eğitim Başkan Yardımcıs Doktor Hakan Aydın’ın da konuşmacı olarak katıldığı programda, çocuk eğitiminde ailenin rolüne değindi. Aydın, Bitkinin yetişmesinde toprak, tohum, hava ve su unsurları olmadan ürün alınması mümkün değildir. Neslin yetişmesinde de bu örnekten yola çıkarak unsurların tamamlanmasına özen gösterilmelidir.”dedi. Hakan Aydın, Çevrenizdeki çocukları inşa etmezseniz kendi çocuğunuzu da imha etmiş olursunuz.
Çocuklar anne ve babalarının taklitçileridir. Bu nedenle çocuklarımıza güzel örnek olalım.” ifadelerini kullandı.

Nasreddin Hoca etkinliklerin yanı sıra diğer yarışmalar ve öğrencilerin gerçekleştirdiği tiyatro oyunları da gerçekleştirildi.

Fontenay Sous Bois Cami İmam-Hatibi Nureddin Köseoğlu da yaptığı konuşmada çocuklara Kuran-ı Kerim öğretmenin önemine değindi. Köseoğlu, “çocuklarımızın din ve dil konusunda eğitilmesi Avrupa’da yaşayan bizlerin geleceği açısından çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere de eğitim belgesi ve ödülleri takdim edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş