Gündem

Macron, Okullarda “Dini Anımsatıcı Kıyafetler Giyildiği” İddiasına İlişkin Net Bilgi İstedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’nun, okullarda bol elbise giyildiği iddiaları sonrasında, okullardaki “dini anımsatıcı kıyafetler giyilmesine" ilişkin iddialar hakkında daha net bilgi istediği aktarıldı.
04 Haziran 2022
@shutterstock

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’nun, okullarda bol elbise giyen kızlarla, tunik tipi elbise iyen erkek öğrenciler olduğu yolunda basında çıkan haberler üzerine okullardaki “dini anımsatıcı kıyafetler giyilmesine” ilişkin iddialar hakkında daha net bilgi istedi.

L’Opinion gazetesi yayımladığı bir haberde Milli Eğitime bağlı okullarda “İslami kıyafet epidemisi” başladığını ileri sürdü.

Söz konusu gazetede, son aylarda ülkedeki birçok lisede bol elbise giyen kızlar ve uzun tunik (kamis) giyen erkek öğrenciler görüldüğü iddia edildi.

Yerel basında yer alan haberlerde, Marsilya ziyareti sırasından L’Opinion’un haberine atfen sorulan soruya Macron, “Her konuda olduğu gibi, salgınlar olduğunda da semptomları olmalı ve (bunları) bizim ölçmemiz gerekiyor.” dedi.

Macron, “Bu konuda çok net olacağım, yürütmek istediğim politika her zamanki gibi aynı, doğruluk (politikası).” diyerek bu konuyla ilgili net ve doğru bilgi istediğine işaret etti.

Ardından Cumhuriyet’in yasasının uygulanmasını istediğini belirten Macron, kanunen okullarda öğrencilerin “dini semboller” kullanmasının yasak olduğunu hatırlattı.

Macron, Eğitim ve Gençlik Bakanı Pap Ndiaye ile birlikte Cumhuriyetin yasalarına uymayan tüm durumları en net şekilde takip edecek, tartacak ve cevap vereceklerini söyledi. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş