Toplum

Almanya’da Yabancılar Dairesi 1 Sene Sonraya Randevu Verdi

Almanya’da yabancılar dairesi kaosu büyürken, randevularla alakalı büyük sorunlar yaşanıyor. Bazı kişiler bir belge için aylarca beklemek zorunda kalıyor.
09 Haziran 2022
@Shutterstock

Almanya’nın çeşitli bölgelerinde yabancı daireleri vatandaşları isyan ettiriyor. Ülkede korona salgını ile başlayan yoğunluk, Ukrayna krizi ile daha da büyüdü. Bununla beraber yabancılar dairelerine rağbetin daha da artması birçok vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

“Randevular aylar sonrasına veriliyor”

Buna göre ülkenin dört bir yanında söz konusu yabancı dairelerinde büyük sıkıntılar söz konusu. Randevular aylar sonrasına veriliyor. Basit bir belge için bile vatandaşlar aylarca beklemek zorunda kalıyor.

Türkiye Kökenli Savaş S. de mağdurlar arasında

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Essen kentinde Türkiye kökenli Savaş S. de söz konusu mağdurlar arasında. 2003 yılından beri Almanya’da yaşayan Savaş S., kimliğinin geçerlilik tarihinin sona ermesinin ardından konsoloslukta yeni bir kimlik çıkardı.

Yaklaşık 1 sene sonraya randevu verdiler

Bununla beraber oturma iznini yenilemek için yabancılar dairesine başvuruda bulundu. Telefon görüşmesinde kendisine en yakın randevu tarihinin yaklaşık bir sene sonra, Şubat 2023’te olduğu söylendi. Konuyla ilgili konuşan mağdur Savaş S., “Anlayamıyorum. Bu nasıl olabilir? Resmî daireler işimizi kaybetmemizi ve işsizlik maaşıyla yaşamamızı mı istiyorlar?” diye kaydetti.

Dortmund’da da randevu isyanı

Öte yandan Almanya’nın Dortmund kentinde de aynı sorun vatandaşları isyan ettirdi. Bu bölgede işlemlerin hızlandırılması için Dortmund Belediyesi’nde grubu bulunan Çeşitlilik ve Hoşgörü ittifakı, bir imza kampanyası başlattı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş