Gündem

Utoya Katliamı Kurbanları İçin Yapılan Anıt Açıldı

Utoya adasında, 22 Temmuz 2011 tarihinde 69 aşırı sağcı Anders Breivik tarafından öldürülen 69 kişi anısına anıt dikildi.
20 Haziran 2022
Utoya'da aşırı sağcı katliamın kurbanları anısına anıt dikildi.

Norveç’in başkenti Oslo yakınlarındaki Utoya adasında aşırı sağcı Anders Behring Breivik tarafından yapılan katliam anısına anıt dikildi. Dikilen anıt törenle açıldı.

Aşırı sağcı Anders Behring Breivik 22 Temmuz 2011 tarihinde 69’u Utoya adasında olmak üzere toplan 77 kişiyi öldürmüştü.

Utoya feribot terminalinde açılan anıt için yapılan törene Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile Veliaht Prens Haakon da katıldı. Başbakan Jonas Gahr Store anıtın açılışında yaptığı konuşmada, anıtın gelecek nesillerin Uto’ya adasında meydana gelen karanlık katliamdan ders almasına yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

Başkent Oslo’nun yaklaşık 30 kilometre kuzeybatısındaki Utoya adasındaki saldırıda hayatını kaybeden her bir kişi için bir tane olmak üzere dikilen anıt, 77 bronz sütundan oluşuyor.

Yakınlarını kaybeden ailelerin de bulunduğu anıtın açılışında Norveç Veliaht Presin Haakon da törende bir konuşma yaptı. Prens Haakon konuşmasında, yakınlarını kaybeden ailelerin acılarının büyüklüğünü tarif edemediğini söyledi.

Törende, hayatını kaybedenlerin her birinin ismi okundu ve bir dakika sessiz saygı duruşu yapıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş