Gündem

Avrupa Hava Limanlarında 2 Aydır Süren Kaos Zirveye Çıktı

Almanya’nın Düsseldorf ve Köln hava limanlarıyla Amsterdam ve Londra hava limanlarındaki kuyruk ve kargaşa sürüyor. Amsterdam'da yolcular biririne girdi. Ufukta çözüm görünmüyor.
21 Haziran 2022
@aa

Avrupa hava limanlarında yaşanan kaos tam da izin döneminde yeniden alevlendi. Avrupa’nın en yoğun hava limanlarından Amsterdam Schiphol hava limanında, saatlerce kuyrukta bekleyen yolcular arasında kavga çıktı. Hava limanı işletmesi hava limanına sayarak yolcu almayı planlıyor. Schiphol hava limanı gibi Londra Gatwick hava limanı da yolcuları sayarak alma programı başlatmak istiyor.

Ucuz uçuşlarıyla tanınan EasyJet hava yollarının merkezi konumundaki Londra’daki Gatwick hava limanı da Heathrow hava limanı gibi kaos yaşayan hava limanları arasında yer alıyor. Ülkede demiryollarında yaşanan grevin de etkisi ile hava limanına akın eden yolcular, saatlerce kuyrukta bekliyor. EasyJet yüzlerce uçuşunu iptal ederek kuyrukları boşaltmak istiyor.

EasyJet’in uçuşları iptali ile Avrupa’nın diğer hava limanları da etkilendi. Düsseldorf ve Berlin hava limanlarında EasyJet’in uçuş iptali sebebiyle yolcular saatlerce hava limanında beklemek zorunda kaldı.

Almanya’nın önde gelen uluslararası hava limanlarından Düsseldorf, Köln, Hamburg, Frankfurt ve Berlin hava limanlarında da Nisan ayında başlayan kaos devam ediyor. Uzun süre kuyrukta bekleyen yolcuların bir kısmı uçuşlarını kaçırırken, Eurowings, Lufthansa ve EasyJet uçakları yüzlerce seferini iptal etti. Hannover, Nürnberg ve Münih hava limanlarında ise ara sıra oluşan uzun kuyruklar Eurowings ve Lufthansa’nın iptal ettiği seferler sebebiyle yeniden oluşmaya başladı.

Eurowings’in Almanya’daki uçuşlarını iptal etmesinden Avusturya’daki Salzburg ve Innsbruck hava limanları da etkilendi. Bu iki hava limanında da Eurowings kaynaklı iptal, gecikme ve kuyruklar oluştu.

Hava yolu şirketleri, seferlerin iptal edilmediğini ileri sürerek, uçuş planı ayarlaması dedikleri yeni planlarıyla daha önce biletlerini sattıkları toplam 1000’den fazla uçuşu iptal etti.

Yakın Zamanda Çözüm Yok

Düsseldorf hava limanı işletmesi gibi Almanya Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing de hava limanlarındaki sorunların kısa zamanda çözülemeyeceğini açıkladı. Bakan Wissing, “Kısa zamanda bulunacak çözümleri arzu ediyoruz, ama, maalesef böyle bir çözüm pek de mümkün görünmüyor.” dedi.

Almanya Hava Yolu Ticareti Birliği (BDL) başkanı Matthias von Rando hükümetin, korona tedbirlerini aniden kaldırdığını söyleyerek, suçu siyasilere attı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş