Gündem

Kraliçe Elizabeth’in Oğlu Charles “İngiltere Kralı” Oldu

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünün ardından 73 yaşındaki oğlu Charles tahta geçerek İngiltere Kralı 3. Charles oldu.
09 Eylül 2022
Tahte geçen Charles, Kral 3. Charles olarak anılacak. Charles ölen annesi ile birlikte. @aa

Kraliçe Elizabeth’in ölümü üzerine yerine oğlu Charles tahta geçti.

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümü üzerine Büyük Britanya tahtına Galler Prensi Veliaht Charles otomatik olarak geçti. Charles Kral 3. Charles olarak anılmayı istiyor.

Charles’in başına Büyük Britanya Krallık tacını takabilmesi için ise bazı törenlerin yapılması gerekiyor.

Kraliçe Elizabeth’in ölüm haberinin duyulmasının ardından Buckingham Sarayı’nın çevresinde toplanan sevenleri, gece boyunca Kraliçe için dua etti, sarayın önüne çiçek bıraktı.

İngiltere Kralı olan ve 3. Charles ilk ilan olarak, annesinin ölüm haberini açıkladı. Açıklama kraliyetin ikamet ettiği Buckingham Sarayından yapıldı.

Açıklamasında “Sevgili annem Majesteleri Kraliçe’nin ölümü benim için ve tüm aile bireyleri için büyük üzüntüye yol açmıştır.” diyen Kral Charles, hem bir kraliçenin hem de “çok sevilen bir annenin” yasını tuttuklarını ifade eden 3. Charles, yas ve tahtın değişimi süresince Kraliçe Elizabeth’e duyulan saygı ve sevginin kendilerine teselli olacağını belirtti.

Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından Buckingham Sarayının kapısına ölüm ilanı asıldı.

İlanda İngiliz kraliyet ailesinin “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde yaşamını yitirmiştir. Kral ve eşi kraliçe bu akşam Balmoral’da kalacak ve yarın Londra’ya döneceklerdir.” şeklindeki mesajı yer aldı. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş