Gündem

Danimarka Kamuoyu İlkokullarda Başörtüsü Yasağına Karşı Çıkıyor

Danimarka’da yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre halk, ilkokullarda Müslüman öğrencilere getirilmek istenen başörtüsü yasağına karşı çıkıyor.
10 Eylül 2022

Danimarka’da kamuoyu yoklamasına katılanların çoğu, hükümetin ilk okullarda uygulamak istediği başörtüsü yasağına karşı çıkıyor.

Hükümet tarafından atanan bir eğitim komisyonunun ülkedeki ilkokullara giden Müslüman kız öğrencilere başörtüsü yasağı getirme tavsiyesi üzerine başlayan tartışmalar sonrasında Voxmeter kamuoyu yoklama kuruluşu tarafından anket yapıldı.

Ankete katılanların yüzde 56.1’i, ilkokullarda Müslüman kız öğrencilere getirilmek istenen yasağa karşı olduklarını bildirdi. Ankete katılanların yüzde 28.2’i yasağı onaylarken, geriye kalan yüzde 15.7 de yasakla ilgili bir görüşünün olmadığını açıkladı.

Ülkede ilk okullarda başörtüsü yasağı tavsiyesinde bulunan ve hükümet tarafından oluşturulan komisyon, haklarında yapılan din özgürlüğünün kısıtlanması suçlamasına kabul etmedi. Komisyon, yasak ile, Müslüman koz çocuklarına da çocuk gibi yaşama fırsatı tanınacağını iddia etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş