Toplum

Almanya’da Açık Cami Günü’nde Binden Fazla Cami Kapılarını Gayrimüslimlere Açacak

Almanya’da Açık Cami Günü yine her yıl olduğu gibi bu yıl da 3 Ekim’de bini aşkın camide düzenlenecek.
21 Eylül 2022

Almanya’da Açık Cami Günü, yine her yıl olduğu gibi bu yıl da 3 Ekim’de düzenlenecek. Almanya genelinde bini aşkın cami, kapılarını gayri müslimlere açacak. Bu kişilerin soruları yanıtlanacak, merakları ve ön yargıları giderilecek. Bu yılki Açık Cami Günü mottosu ise “Sınırlı Kaynaklar, Büyük Sorumluluklar” olarak belirlendi.

“Sınırlı Kaynaklar, Büyük Sorumluluklar”

Bu yılki motto ile Müslümanlar iklim değişikliği ve sınırlı kaynaklara dikkat çekmek istiyor. Açık Cami Günü’nün “moscheeforum.de” adlı resmî sitesinde konuyla ilgili yayınlanan yazıda, “Mevcut durumda, iklim değişikliği, koronavirüs salgını, Ukrayna-Rusya savaşı ve enerji gibi birçok krizle karşı karşıyayız. Güvensizlik durumu söz konusu fakat bir konu kesinleşmiş durumda: yaşam tarzımız ve tüketim anlayışımız, çevremizi büyük ölçüde etkiliyor.” ifadeleri yer aldı.

“gelecek ve gelecekteki nesillerle alakalı sorumluluğumuz var” 

Sorumluluk bilinciyle çevreciliğin merkez bir rolü olduğunun altının çizildiği yazının devamında, “Nihayetinde bizim sadece şimdiki zamanla alakalı değil, gelecek ve gelecekteki nesillerle alakalı da sorumluluğumuz söz konusu.” ifadeleri yer aldı.

Açık Cami Günü

1997 yılından itibaren düzenlenen Açık Cami Günü’nden gayri müslimler camilere davet ediyor. Açık Cami Günü’nde, cami tanıtımı, çeşitli sunum, sergi ve bilgi stantları yer alıyor. Açık Cami Günü’nde ziyaretçiler, Müslümanlar ve camileri tanıma imkânı buluyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş