Gündem

Almanya, AB Dışından Vasıflı İşçi Almak İçin “Fırsat Kartı” Çıkarıyor

Almanya, AB ülkeleri dışından gelecek olan vasıflı işçilerin ülkede çalışabilmesi için “Fırsat Kartı” sistemine geçmek istiyor.
23 Eylül 2022
@shutterstock

Almanya ekonomik gelişmenin durmasına yol açan vasıflı işçi sıkıntısını, “Fırsat Kartı: Chancenkarte” uygulaması ile gidermek istiyor.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil’in yaptığı açıklamaya göre, Avrupa Birliği dışından gelecek olan vasıflı işçilerin Alman işletmelerinde çalışabilmesi için çıkarılacak olan “Fırsat Kartı” bu işçilerin kendilerine herhangi bir Alman işletmesinde çalışma daveti olmadan ülkeye gelmesini mümkün kılacak.

Fırsat Kartı Almak İçin Şartlar Neler?

Fırsat Kartını alabilmek için ise belirli şartlar bulunuyor. Bunların başında ilgili kişilerin bir üniversite diploması veya mesleki becerilerini gösteren belgeye sahip olmaları, mesleklerinde en az 3 yıllık iş tecrübesi olması, B1 seviyesi üzerinde Almanca bilmeleri ya da daha önceden Almanya’da yaşamış olmaları ve 35 yaş sınırını geçmemiş olmaları gerekiyor.

Her yıl ne kadar Fırsat Kartı verileceği Alman ekonomisinin ihtiyacına göre belirlenecek. Fırsat Kartı sahipleri ayrıca, iş bulana kadar ve iş bulduktan sonra kendi geçimlerini kendilerinin sağladığı ve sosyal yardım almadıklarını da ispatlamak zorunda kalacaklar.

Fırsat Kartı İçin Yeni Bir Kurum Oluşturulacak

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Fırsat Kartı verebilmek için, ilgili kişilerin vasıf ve vasıflı olduklarını gösteren belgelerin tanınmasından sorumlu merkezi bir kurum oluşturulacağını da bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş