Gündem

Almanya’da “19 Şubat Hanau İnisiyatifi”ne 10 Bin Euro’luk Ödül

Almanya’da “19 Şubat Hanau İnisiyatifi”, 10 bin Euro değerindeki "Georg-Leber ödülü"ne layık görüldü.
29 Eylül 2022
@shutterstock

Almanya’da “19 Şubat Hanau İnisiyatifi” (Alm. Initiative 19. Februar Hanau), Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası tarafından verilen “Georg-Leber ödülü”ne layık görüldü. İnisiyatifin üyeleri 10 bin Euro’luk ödülü Kassel şehrinde aldı.

“siyasi saldırı olarak değerlendirilmesini bu inisiyatife borçluyuz”

Sosyal Demokrat Parti’nin Schleswig-Holstein Eyalet Başkanı Serpil Midyatlı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Midyatlı, “19 Şubat Hanau İnisiyatifi, toplumumuzdaki ırkçılığa işaret ediyor. Cesaretli bir şekilde rahatsız edici fakat doğru ve önemli sorular soruyorlar. Söz konusu cinayetlerin siyasi saldırı olarak değerlendirilmesini bu inisiyatife borçluyuz.” diye kaydetti.

“Kurbanların unutulmamasını sağlıyorlar”

IG BAU Başkanı Robert Feiger da 19 Şubat Hanau İnisiyatifi’ne büyük saygı duyduğunu belirterek, “Kurbanların unutulmamasını sağlıyorlar. Geride kalan aile fertlerini yalnız bırakmıyorlar. Yorulmadan söz konusu saldırının açığa kavuşturulması için gece gündüz çalışıyorlar. Yaptıkları büyük ve zorlu bir iş. Kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“herkes için büyük önem arz ediyor”

İnisiyatif üyeleri, Emiş Gürbüz, Vaska Zlateva ve Said Etris Hashemi de ödülü aldıktan sonra kısa bir konuşma yaparken, “IG BAU sendikasının yaptığımız işleri görüp, değer vermesi sevindirici. Bu ödül sadece geride kalan aileler için değil, ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı olan herkes için önem arz ediyor.” diye kaydettiler.

Hanau Saldırısı

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de gerçekleştirilen ırkçı saldırıda, aralarında Türkiye kökenlilerin de bulunduğu 9 kişi yaşamını yitirmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş