Toplum

Almanya’da Yeni Kalorifer ve Konut Yardımı Geliyor

Almanya’da hükümet ikinci ısıtma yardımı yapacak. Isıtma yardımı iki kişilik hanelere 540 Euro olarak verilecek. Konut yardımına da ek ödeme yapılacak. Yalnız yaşayanlara 110.40 Euro, 4 kişilik aileye ise 225.40 Euro ek konut yardımı yapılacak.
04 Ekim 2022

Federal Almanya hükümet ortakları, artan enerji, kalorifer ve kira fiyatları sebebiyle vatandaşa yapılacak olan konut ve kalorifer yardımlarını artırmayı planlıyor. Yeni kalorifer ve konut yardımı, 1 Eylül 2022 tarihinden 31 Aralık 2022 tarihine kadar kira yardımı alan veya almaya hak kazananlara yapılacak.

İkinci kalorifer yardımı adı altında tek başına yaşayanlara 415 Euro, iki kişilik evlere 540 Euro ve her ilave hane üyesi için 100 Euro ödeme yapılacak.

Öğrencilere de Yardım var

Bu arada, BAföG gibi eğitim ve mesleki eğitim yardımı alanlar da ikinci kalorifer/ısıtma yardımından yararlanabilecek. Öğrenciler 345 Euroluk ısıtma yardımı alacak.

Ek Kira Yardımı

Ek kira yardımı tek başına yaşayanlar için 110.40 Euro, 4 kişilik bir aile için ise 225.40 Euro olarak planlanıyor.

Konut Yardımı Almak Kolaylaştırılacak

Almanya federal hükümetinin tasarısına göre, konut yardımı müracaatları kolaylaştırılacak ve yardımlar daha hızlı bir şekilde ödenecek.

Kira yardımı için yapılan müracaatlarda son 3 senenin geliri değil, son bir senenin geliri dikkate alınacak.

Ayrıca, müracaat eden kişinin kira yardımı, gelirlerin tam olarak tespit edilmesini beklemeyecek. Ödeme önceden yapılacak. Kişi kira yardımı almaya hak kazanıyorsa bu para geri alınmayacak. Kira yardımı hakkı kazanamıyorsa verilen para geri alınacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş