Gündem

Aşağı Saksonya Şura: “Siyasetçiler Müslümanlara Çifte Standart Uyguluyor”

Aşağı Saksonya Şura Başkanı Recep Bilgen, siyasetçilerin çifte standart uyguladığını ve Müslümanların anayasayla garanti altına alınmış bir zeminde değil de çok kırılgan bir zeminde hareket etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
08 Ekim 2022

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Müslüman kuruluşların çatı kuruluşu olarak hizmet veren Aşağı Saksonya Şura Başkanı Recep Bilgen, eyalette yapılacak seçimler sonrasında yeni hükümetin ve siyasal partilerin devletli Müslümanlar arasındaki ilişkileri sürdürmesini ve güçlendirmesini beklediğini açıkladı.

Şura Başkanı Recep Bilgen, eyalet ve İslami kuruluşlar arasında yapılacak olan devlet sözleşmesinin şimdilik askıya alınmasını da eleştirdi. “Bunun sorumlusu Aşağı Saksonya Müslümanları değil, ama bedelini buradaki Müslümanlar olarak biz ödüyoruz.” diyen Bilgen, sözleşmenin askıya alınmasının dış politika şartlarına bağlanmasını da uygun görmediğini söyledi. Bilgen yeni hükümetin ve siyasetçilerin İslami kuruluşlarla eyalet arasında görüşülen devlet sözleşmesi ile ilgili müzakerelerin de başlamasını umduklarını açıkladı.

Siyasetçiler Çifte Standart Kullanıyor

Aşağı Saksonya Şura Başkanı Recep Bilgen siyasetçilerin Müslümanlara karşı tutumlarını da çifte standart olarak değerlendirdi. “Bir taraftan Müslümanların temsilcisi olarak belirli görevler üstleniyoruz, ancak diğer taraftan da dinî cemaat olmamakla suçlanıyoruz.” açıklamasında bulunan Bilgen, Müslümanların anayasayla garanti altına alınmış bir zeminde değil de çok kırılgan bir zeminde hareket etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş