Toplum

Almanya’da Vatandaşlara 3 Bin Euro’luk Prim Bugün Resmen Başladı

Almanya’da hükümetin duyurduğu 3 Bin Euro’ya kadar “Enflasyon Primi”, bugün itibariyle resmen başladı. Uygulamanın 2024 yılına kadar sürdürüleceği aktarıldı.
26 Ekim 2022
@Shutterstock

Almanya’da da yaşanan ekonomik kriz sonucu hükümetin vatandaşları finansal anlamda rahatlatma çabaları devam ediyor. Hükümetten son olarak 3 Bin Euro’ya kadar “Enflasyon Primi” duyurusu gelirken, bu prim bugün itibariyle resmen başladı. Buna göre ülkede iş verenler tarafından çalışanlara 3 bin Euro’ya kadar “Enflasyon Primi” verilebilecek. Uygulamanın 2024 yılına kadar sürdürüleceği aktarıldı.

vergi ve sosyal giderlerden muaf

Vatandaşlar için bu primin ödenmesi hâlindeki en büyük avantajı, söz kousu miktarın herhangi bir vergi veya sosyal gidere muaf tutulmayacak olması. Buna göre çalışanlar, iş verenlerin, örnek olarak 3 bin Euro vermesi durumunda, bu miktarın tamamından faydalanabilecek. Vergi muafiyeti için ise primin, mevcut maaşa ek olarak ödenmesi şartı söz konusu. Söz konusu miktarın parça parça veya bir defada bütün olarak ödenebileceği açıklandı.

 “Enflasyon Primi”

Söz konusu Enflasyon Primi, Almanya’da yapılan üçüncü yardım paketinin bir parçası. İlk ödemelerin yakın zamanda başlayacağı tahmin ediliyor. Çalışanlara ne kadar miktar ödeneceği ise henüz bilinmiyor. Buna sadece iş verenlerin kendisi karar verebiliyor. Özellikle küçük ve orta halli işletmeler, mevcut ekonomik krizi nedeniyle büyük maddi sıkıntı içerisinde. Bu nedenle bir çok işletmenin bu primi ödeyemeceği tahmin ediliyor.(bb)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş