Gençlik

Almanya’da Müslüman Genç 2022 Avrupa Tekvando Şampiyonası’na Katılacak

Almanya’da Muhammed Rayyan Dumlu adlı 13 yaşındaki Müslüman genç, Almanya Milli Takımı ile 2022 Avrupa Tekvando Şampiyonası’na katılacak.
31 Ekim 2022
@Camiahaber

Almanya’nın Hannover şehrinde yaşayan 13 yaşındaki Muhammed Rayyan Dumlu, 2022 Avrupa Tekvando Şampiyonası katılmaya hak kazandı. Babası Türk, annesi ise Malezyalı olan Rayyan, 25-28 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası’na Almanya Milli Takımı ile katılım sağlayacak. Konuyla ilgili konuşan Rayyan, “Çok sıkı bir şekilde antrenmanlarıma devam edeceğim ve Avrupa Şampiyonası’nı kazanmak için elimden gelen her şeyi vereceğim.” ifadelerini kullandı.

“Kendisiyle gurur duyuyoruz”

Rayyan’ın tekvando hocası Uğur Kütük de Camia Haber’e yaptığı açıklamada, “Rayyan son yıllarda gösterdiği üstün performans ve başarı ile Almanya Milli Takımı’na davet edildi. Umarım en iyi neticeyle geri döneceğiz. Bu yolda onu yalnız bırakmayacağız. Kendisiyle gerçek manada gurur duyuyoruz.” diye kaydetti.

Baba Rakip Dumlu da, oğlunun büyük başarısı ile alakalı açıklamalarda bulunurken, “Oğlum çok sıkı bir şekilde çalıştı ve bugün de kendisini ödüllendirmiş oldu.” diye konuştu.

Muhammed Rayyan Dumlu

Rayyan Dumlu tekvando sporuna 5 yaşında başladı. Daha önce Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda altın madalyayı kazanan Dumlu, bu büyük başarı ile Almanya’ya altın madalya getiren ilk sporcu olmuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş