Toplum

Türkiye’de Telefon Kaydettirme Ücreti 6091 TL Oldu

Türkiye dışından yolcu beraberinde getirilen ve Türkiye'de sürekli  olarak kullanılabilmesi için yaptırılan telefon IMEI kayıt harcı 6 bin 91 TL'ye çıktı.
04 Kasım 2022
@shutterstock

Türkiye, yurt dışından yolcu beraberinde getirilen ve Türkiye’de sürekli kullanımı için gerekli olan telefon IMEI kayıt ücretlerini yeniden artırdı. Artış sonrasında IMEI kayıt harcı 2732 TL’den 6 bin 91 TL 33 kuruşa çıktı.

Türkiye’de telefon ve telefon olarak kullanılabilecek elektronik aletlerin sürekli olarak kullanılabilmesi için IMEI numaralarının kaydedilmesi gerekiyor.

4 ay kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor

IMEI numaralarının kaydedilmemesi durumunda telefonlar 120 gün sonra Türkiye telefon kartlarını kullanamıyor.

2012 yılından beri yürürlükte olan telefon IMEI kayıtları için ise ücret ödenmesi gerekiyor. Bu ücret 2012 yılında 100 TL iken, her yıl enflasyon ve memur maaş zammına paralel olarak artıyor.  IMEI kayıt ücreti daha 2020 yılında 1838 TL olarak belirlenmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş