Batı’yı İkiyüzlülükle Suçlayan FIFA Başkanı Infantino’ya Tepkiler Artıyor

Batı’yı İkiyüzlülükle Suçlayan FIFA Başkanı Infantino’ya Tepkiler Artıyor

Batı’yı ikiyüzlü davranmakla suçlayan FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya batı dünyasından tepkiler çığ gibi büyüyor. En sert tepki almanyadan geldi. Alman gazeteleri Infantino’yu, “ahlaksız iftiracı” olarak tanımladı.

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’la ilgili yoğun eleştirilere karşı Batı’yı ikiyüzlü davranmakla suçlayan FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya batı dünyasından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Alman gazetelerinin “ahlaksız münafık, ahlaksız iftiracı, artık bu adama katlanılmaz” gibi tanımlamalarla eleştirdiği FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya bir eleştiri de Almanya Futbol Federasyonu’ndan geldi. Alman Futbol Federasyonu Başkanı Bernd Neuendorf, Infantino’nun FIFA başkanlığına yeniden seçilme ihtimali olduğunu, ancak, kendilerinin Infantino’yu desteklemeyeceklerini açıkladı.

Almancayı iyi konuşamadığı için ayrımcılığa uğradığını söyleyen FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya Danimarka Spor Direktörü Peter Möller de tepki verdi. Möller “Katar’da bu organizasyonun bir parçası olmaktan utanç diyorum.” şeklinde tepki gösterdi.

“Batı’nın Ahlak dersi İki Yüzlülüktür”

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar ile ilgili eleştirileri cevaplandıran FIFA Başkanı Gianni Infantino, Batı dünyasındaki bu eleştirileri “Bu tek taraflı ahlak dersi sadece ikiyüzlülüktür. Neden kimsenin 2016’dan bu yana kaydedilen ilerlemeyi görmediğini merak ediyorum.” ifadelerini kullanarak cevaplandırmıştı.

Infantino ayrıca, ev sahibi Katar’ın dünya kupasına hazırlıkları sırasında insan haklarını hiçe saydığı yönündeki eleştirilere başka bir eleştiri ile cevap vermişti. Infantino, “Ben Avrupalıyım. Dünyanın dört bir yanında 3 bin yıldır yaptıklarımız için, ahlak dersi vermeden önce özür dilemeliyiz. Eğer Avrupa, bu insanların kaderini gerçekten önemsiyorsa, bu işçilerin bir kısmının çalışmak üzere Avrupa’ya gelebilmesi için yasal yollar oluşturabilir. Onlara biraz gelecek ve umut verebilirler.” demişti.