Gündem

Almanya’da Çocuk Hastalıkları Salgını Hastaneleri Zorluyor

Almanya’da çocuklarda özellikle solunum yolları hastalıkları dolayısıyla hastaneye sevkler arttı. Hastanelerin yoğun bakım servisleri doldu. Yeni hasta kabul edilemez hâle geldi.
02 Aralık 2022
@shutterstock

Almanya’da korona salgını döneminde hastanelerde yaşanan yatak sıkıntısı şimdi de çocuk kliniklerinde baş gösterdi. Almanya’da çocuklar arasında solum yolu hastalığı respiratuvar sinsityal virüs RSV’in hızla yayılmaya devam ettiği kaydedilirken, salgın nedeniyle hastanelerde yer kalmadığı kaydedildi.

Çocuk hastalıkları uzmanı Taner Oğuz Camia Haber’e yaptığı açıklamada, Almanya’da çocuk hastalıklarındaki artışa çekti ve doktor olarak günde 150-160 çocuğa bakmak durumunda kaldıklarını bildirdi.

Paniğe Gerek Yok

Özellikle Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde tüm hastanelerin yoğun bakım kapasitelerinin dolduğunu bildiren Taner Oğuz, hastanelerin kapasite dolgunluğundan dolayı çocukları geri gönderilebildiğine de dikkat çekti. Oğuz, anne-babaların bu yüzden tedirgin olduklarını, ancak, paniğe kapılınmaması gerektiğini söyledi.

Günde 150-160Çocuğa bakıyoruz

“Doktorlar da çok yoğun. Biz günde 150-160 çocuğa bakmak durumundayız. Hasta çocuklarla daha çok ilgilenmekteyiz ve çocuklar da gerçekten çok hastalar. Bu yüzden ana-babalardan sabırlı olmalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullanan Taner Oğuz, yaklaşık bir aydır, salgının yoğunlaştığını bildirdi.

Oğuz, bu yıl tıp dilinde influenza denilen hakiki grip hastalığının bu yıl normalden erken geldiğini, üst solunum yolları enfeksiyonuna yol açan respiratuvar sinsityal virüsünün (RSV) de özellikle erken doğmuş çocuklarda ağır hastalıklar meydana getirdiğini bildirdi.

Salgın Ağır Geçiyor

Anne-babaların yeni doğan veya küçük bebeklerin hızlı nefes almalarını görmeleri durumunda hemen doktora başvurmaları gerektiğini de söyleyen Oğuz, “Çocuklar ağır hasta. Zatürre, kulak hastalıkları, streptokok enfeksiyonlar yaygın. Salgın çok ağır geçiyor.” dedi.

Bu arada, pediatrik yoğun bakım doktoru Prof. Dr. Florian Hoffmann, Almanya’daki çocuk hastanelerinin durumunu “Bu felaket bir durum, bunu tarif etmenin başka bir yolu yok.” şeklinde açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş