Gündem

Fransa’da Akılalmaz Saldırı: Camiyi Taşladılar!

Fransa’nın Drome bölgesindeki bir cami saldırıya uğradı. Cami, kimliği henüz belirlenemeyen kalabalık bir grup tarafından akşam 19:00 sularında taşlandı.
MUSTAFA PALA
08 Aralık 2022
Fransa’nın Drome bölgesinde hizmet veren bir cami saldırıya uğradı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından taşlandı. @Camiahaber

Fransa’nın Drome bölgesinde bulunan DİTİB Romans sur Isere Camisi’ine kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Fransız medyasında yer alan habere göre, pazar günü büyük bir kalabalık tarafından akşam 19:00 sularında yapılan saldırıda, cami taşlandı.

Polisleri de taşladılar

Cami cemaatinin de saldırı esnasında cami içeride bulundukları bilgisi paylaşıldı. Camide maddi hasarlar tespit edildi. Öte yandan saldırganlar, olay sonrası camiye gelen polis memurlarını na da taşlarla saldırırken, polisin saldırıyı önlemek için ses bombası kullandığı aktarıldı.

Cemaatin araçları zarar gördü

Romans sur Isere Camisi’nin idarecileri tarafından yapılan açıklamada, saldırı esnasında içeride bulunan cemaatin sağlık durumunlarının iyi olduğu belirtildi. Fakat söz konusu mağdurların park hâlinde bulunan araçlarının zarar gördüğü kaydedildi.

Suç duyurusunda bulunuldu

Yapılan olan bu saldırıya yasal yönden cevap vereceklerini belirten yönetim kurulu üyeleri, sakinliklerini koruyacaklarının altını çizdi. Dernek idarecileri suç duyurusunda bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş