Gündem

Almanay’da 49 Euroluk Biletler Kesinleşti: “Tarih Belli Değil”

Almanya'da 4 aydır tartıştışılan aylık 49 Euro'luk bilet Federal Başbakan Olaf Scholz'un eyalet başbakanları ile yaptığı toplantıda kesinleşti. Ancak tarih belirlenmedi.
09 Aralık 2022
Almanya, Almanyanın her tarafında geçerli olacak olan aylık 49 Euro'luk bileti 2023 yılında uygulayacak. @shutterstock

Almanya’da 4 aydır tartıştışılan aylık 49 Euro’luk bilet nihayet karara bağlanabildi. Eyalet başbakanları ile bir araya gelen Federal Başbakan Olaf Schloz, Almanya genelinde geçerli olacak olan aylık 49 Euro’luk biletin uygulamaya konulacağını açıkladı. Ancak, biletlerin ne zaman geçerli olacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Finansmanı hakkında eyaletlerle federal hükümetin uzun süre anlaşamadığı 49 Euroluk biletin masraflarının yarısını federal hükümet yarısını da eyalet hükümetleri karşılayacak. “49 Euroluk bilet önündeki tüm engelleri kaldırdık. Şimdi iş eyalet hükümetleri ile toplu ulaşım işletmelerinin elinde.” diyen Federal Başbakan Scholz, işletmelerin en kısa zamanda icraata başlamasını da istedi.

Yasa Gerekiyor

49 Euroluk biletlerin yürürlüğe girebilmesi için yasal zeminin de hazırlanması gerekiyor. Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yasanın acil bir şekilde çıkarılmasını istedi.

Yasa çıkmasını bekleyecek olan 49 Euroluk biletlerin ayrıca teknik olarak da ön hazırlıkları yapılması gerekiyor. Toplu taıma işletmecisi şirketler, yasa çıksa da uygulamanın en erken 1 Nisan’da ancak başlayabileceğine dikkat çekiyorlar.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş