Toplum

Avrupa’da Otomobil Fiyatları 2023’te Daha da Artacak

Avrupa’da otomobil piyasasında 2023 yılında sıfır araçların fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor.
15 Aralık 2022
@Shutterstock

Avrupa’da enerji fiyatlarındaki önü kesilemeyen zamlar sonrası bu yıl artan otomobil fiyatlarının gelecek yıl daha da artacağının beklenildiği açıklandı. Berylls şirketi tarafından yapılan araştırmada, yüksek enerji fiyatlarının Avrupa’daki otomobil piyasası için olağan bir problem hâline geleceğini tahmin ettiklerini belirtti.

1200 Euro’ya kadar çıkabilir

Avrupa’da bir araç için oluşan enerji maliyeti ortalama olarak geçen yıl 300 Euro iken, bu yıl 800 Euro’ya tırmandı. Uzmanlar, söz konusu maliyetin gelecek yıl 1200 Euro’ya kadar çıkabileceğini aktardı. Buna göre sıfır araçların daha da pahalaşacağının altı çizildi.

Avrupa’da otomobil pazarı

Avrupa genelinde son olarak bu yıl otomobil fiyatlarında hissedilir şekilde artış yaşanmıştı. Buna neden olarak ise yüksek enerji fiyatlarına işaret edilmişti. Yapım aşamasında kullanılan bazı malzemelerin kısıtlı ve bu nedenle pahalaşması da yüksek fiyatların nedenlerinden birisi olarak göze çarpıyor. Diğer bir etkenin ise otomobil üreticilerinin daha uygun fiyatlardaki giriş seviyesi modellerini kasıtlı olarak üretimden çekmesi olarak görülüyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş