Toplum

IGMG Hac-Umre Başkanı: “2023 Haccının Açıklaması En Geç Şubat Ayında Yapılacak”

IGMG Hac-Umre Başkanı Tahir Köksoy, aralık ayı umresine dair bilgi verdi. Köksoy, yeni yılda hac ve umre programlarının yanı sıra kültür turlarına da ağırlık verileceğini ifade etti.
18 Aralık 2022
IGMG Hac-Umre Başkanı: “Allah’ın Misafirlerini Hizmet Etmek Bizim İçin Bir Şereftir” @camiahaber

Aralık ayı umresi ve yeni yılda yapılacak hac ve umre çalışmalarına dair IGMG Hac-Umre Başkanı Tahir Köksoy ile konuştuk. Köksoy, özellikle 2023 yılında haccın ve umrenin yanı sıra birçok kültür gezilerinin planlandığını kaydetti.

Dünya | 12 Ekim 2022 Kadınlar Mahremleri Olmadan Hac ve Umre Yapabilecek 12 Ekim 2022

Tahir Bey, Suudi Arabistan tarafından getirilen yeni kurallar, umre çalışmalarını ne yönde etkiledi?

Malum pandemi sürecinde hem umre hem de hac organizasyonunda ciddi sorunlar yaşandı ve dünya genelinde birçok insan hac ve umre arzusunu yerine getiremedi. Dolayısıyla 2022 yılının başlarında umre ve hac sezonun açılmasıyla birlikte birçok kardeşimiz kayıtlarını yaptılar. Umre konusunda Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın vize işlemlerine kolaylık getirmesi ve vize işlemlerinin hızlı bir şekilde halledilmesi ile dünya genelinde ve özellikle Avrupa’da umre ibadetine ciddi rağbet gösterildi. 2021 yılında alınan bir kararla, 2022 yılı hac dönemine kadar sadece 45 yaş üzerindeki kadınların mahremsiz olarak hac veya umre amaçlı Suudi Arabistan’a gelmelerine müsaade eden Suudi Arabistan bu son kararıyla yaş sınırını da kaldırmış oldu. Bu kararla birlikte umre ibadeti, 45 yaş altı bayan kardeşlerimizden de büyük rağbet gördü.

“GÖREVLİLERİN HEYECANI BİZİ SEVİNDİRDİ”

Aralık ayındaki umre çalışmaları nasıl devam ediyor?

İslam Toplumu Millî Görüş Hac ve Umre Başkanlığı olarak 2022 sezonunda çok farklı programlarla çocuklara, gençlere ve emeklilere yönelik özel hizmetler sunuyoruz. Bilhassa Aralık umresi için Avrupa’nın birçok farklı ülkesinden katılan her yaştan umreci için çalışmalarımız sürüyor. Tüm teşkilatlarımız bu çalışmalara destek veriyor. Kadınlar Teşkilatı yetişkin kadın kardeşlerimize, Kadınlar Gençlik Teşkilatı genç bayanlara, Gençlik Teşkilatımız ise genç erkek kardeşlerimiz için sohbetler ve daha birçok hizmet sunmak için hazırlanıyor. İrşad hizmetlerinden sağlık hizmetlerine kadar umrecilerimizin gönlünü kazanmaya ve kutsal beldelerin manevi etkisini anlatmaya gayret edeceğiz.

Bu kapsamda umrede katılımcılara yardımcı olacak görevliler ile Genel Merkezimizde bir araya geldik ve sunulacak hizmetleri gözden geçirdik. Allah’ın misafirlerine hizmet etmek bizim için bir şereftir. Bu heyecanı görevli kardeşlerimizde görmek bizi ayrıca çok sevindirdi.

Yazarlar | 12 Ocak 2021 Hac İçin Para Biriktirme 12 Ocak 2021

2023’te KÜLTÜR GEZİLERİ

2023 yılındaki umre ve gezi programları ile alakalı ne gibi hizmetler planlanıyor?

Yeni yılda hem umre hem de kültür gezilerine hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz. Kültür gezileri kapsamında Türkiye’den Endülüs’e, Bosna’dan Özbekistan’a ve Kudüs’e kadar farklı gezi programları ile hizmetlerimiz devam edecek. Türkiye’den sunulacak gezileri Hennes Tur şirketimizle planlıyoruz. Ayrıca 2023 yılında alternatifli umre programlarımızı katılımcıların hizmetine sunacağız ve misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız.

50 yılı aşkın bir tecrübeyle sunulan hizmetlerden yola çıkarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Yarım asırı geçkin süredir hizmet tecrübemiz ile iyi bir kul olmanın en iyi eğitim merkezi olan kutsal beldelerde binlerce umrecimizle tekrar buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Tüm okuyucularımıza imkân dahilinde umre ve kültür turlarına gençleri yönlendirmelerini, aileleri ile katılmalarını tavsiye ediyorum. Bu turları manevi eğitimin bir parçası olarak değerlendiriyoruz ve bu yönde hazırlıyoruz.

Hac 2023 ile ilgili de birçok soru alıyoruz. En kısa zamanda bu konuda da güzel gelişmeler olacağı kanaatindeyiz. Bunu da yine camia haber aracılığıyla kamuoyuna en geç şubat ayında açıklama niyetindeyiz.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş