Gündem

Alman Virolog Drosten: “Küresel Korona Salgını Sona Erdi”

Alman virolog Christian Drosten, koronvirüs salgının zaman zaman yükselebileceğini, ancak yine de pandemiden endemiye dönüştüğün açıkladı. Drosten yaz aylarında virüsün bulaşmasının zorlaşacağını da bildirdi.
27 Aralık 2022
@shutterstock

Koronavirüs pandemisi döneminin ünlü Alman virologlarından Christian Drosten korona salgının bittiğini, Almanya’da şu anda çok sayıda hastalık oluşturan başka mikrop veya virüsün dolaşımda olmasına rağmen, bunlar arasında koronavirüsün çok az yer tuttuğunu söyledi.

Berlin’deki üniversite hastanesi Charité’de viroloji bölüm başkanı olan Christian Drosten koronavirüsün pandemiden endemiye dönüştüğünü, yaz aylarına gelindiğinde ise artık bulaşma yetisini kaybedeceğini açıkladı. Virüsün bulaşma yetisinin kaybolmasında ise aşılama oranının yüksek olmasını gösteren virolog Drosten, virüsün başka bir mutasyonuna dönüşesi hâlinde pandeminin bitmeme tehlikesi bulunduğuna da işaret etti.

Mutasyona Uğramazsa salgın devam eder

“Ancak, virüsün şu anda başka bir mutasyona uğraması ihtimali görünmüyor.” diyen Christian Drosten, kış ayları boyunca koronavirüs salgının bölgesel olarak yükselebileceğini de söyledi.

Almanya Aşılama Daimi Komisyonu (STIKO) Başkanı Thomas Mertens de koronavirüsün bundan sonra endemik bir hastalığa dönüştüğü yolundaki değerlendirmelere katıldığını bildirdi.

Endemi, hastalıkların bölgesel ve yerel olarak salgını, pandemi ise hastalıkların daha geniş kıtalarda ve küresel salgını anlamına geliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş