Toplum

Avrupa ve Kanada’dan Binlerce Müslüman Kâbe’yi Ziyarete Gitti

IGMG Hac Umre ve Seyahat Başkanlığı, bu sene çoğunluğunu gençlerin ve ailelerinin oluşturduğu binlerce Müslüman'ı Aralık Umresi kapsamında kutsal topraklarla buluşturdu.
27 Aralık 2022

IGMG Hac, Umre ve Seyahat Organizasyonu bu sene de Avrupa ve Kanada’dan binlerce Müslüman’ı umreye götürdü. Kafileler havaalanlarında dualar eşliğinde yola çıktı. Kafilelerin yolculuğu ilahiler ve dualar eşliğinde yapılırken, kutsal topraklara ulaşan umreciler yine hurma, zemzem ve güllerle karşılandı.

Umre için ilk önce Medine’ye gidilerek Peygamber Efendimiz ve Mescid-i Nebevî ziyaret edildi. Başta Almanya olmak üzere Hollanda, Avusturya, Fransa ve Belçika ile Kanada’dan gelen umreciler, İslam ümmetinin sulh ve selameti için de dua etti.  Yılbaşında ise Mekke’ye hareket edilerek Kâbe tavaf edilerek ziyaret edilecek.

Bu arada, Aralık Umresi’ne  İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün de katıldı. Medine’de bulunan Kemal Ergün “Kainatın Efendisi Hz. Peygamberimiz’in (s.a.) huzurundan tüm kardeşlerime dua ettik. Rabbim umre ve diğer ibadetlerimizi kabul buyursun.” dedi.

Camia haber’e konuşan IGMG Hac Umre Başkanı Tahir Köksoy, Aralık Umresi’nde binlerce genç ve genç aile ile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Köksoy,  “İlk kafilelerimiz 21 Aralık’ta yola çıktı, 25 ve 26 Aralık’ta da kafilelerin  birçoğu hareket etti. Dönüşlerimiz de 6-7-8 Ocak tarihlerinde olacak. Umrecilerimiz yeni yıla da Kâbe’de girmiş olacak.” dedi.

Çoğunluğunu gençlerin, genç ailelerin oluşturduğu umre seyahatinde IGMG Çocuk Kulübü de çocuklara hizmet veriyor, ailelere daha rahat bir umre imkânı sunuluyor.

Kadınlar Teşkilatı günlük olarak kadınlara yönelik Mekke’de sohbet programları düzenlerken , Kadınlar Gençlik Teşkilatı da genç kızlara Mescid-i Nebevî sohbetleri, Gençlik Teşkilatı ise genç erkeklere için sohbetler ve irşad programları düzenliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş